Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Gestoofde runderwangen

Gestoofde runderwangen

minuten lezen

Ingrediënten

- 800 gram runderwangen
- 3 wortels
- 2 strenge selderij
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 bouguet garni (laurier, tijm, peterseliestelen)
- 2 kruidnagels
- 1 fles rode wijn
- 200 gram gerookte spek
- 250 gram champignons
- 3 el bloem
- 4 sneden wit casino brood
- Olijfolie
- Boter
- Zout
- Platte peterselie
- Peper

Voorbereiding

Begin minimaal 1 dag van te voren.

- Neem een ruime schaal om de runderwangen in te marineren. Marineer het ongeveer 24 uur.
- Pel en snipper de ui grof. Schil de wortelen, snij ze eerst overlangs en vervolgens in blokjes. Spoel de selderij en snij de stengels in stukjes. Pel de knoflooktenen en kneus ze. Maak een bouquet garni van laurier, peterseliestengels en tijm. Bind alles samen met keukentouw.
- Doe alle groenten en kruiden in de mengschaal en voeg peper van de molen en de kruidnagels toe.
- Neem de runderwangen en snij eventuele restjes vlies weg. Snijd het vlees in grove stukken (4 x 4 cm). De bleke vetadertjes in het vlees zijn normaal. 
- Doe het vlees in mengschaal en schenk er de wijn over. Meng de hele inhoud van de schaal, druk het vlees wat aan en span er een vel vershoudfolie over. Plaats de marinade in de koelkast gedurende minstens één nacht.

Bereiding

De broodcroutons
1. Snijd de korstjes van de sneetjes (casino)brood en snijd het brood vervolgens in dobbelsteentjes.
2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan op een matig tot stevig vuur. Voeg ook een klontje boter toe.
3. Bak de croutons goudbruin. Schud de pan regelmatig even op. Loop niet weg, want croutons kunnen snel verbranden.
4. Giet de croutons op een vel keukenpapier en laat ze uitlekken. Strooi er (naar smaak) een beetje zout over.

Het stoofpotje
1. Giet de marinade door een ruime zeef en bewaar het vocht. Verzamel de stukken vlees in een aparte schaal. Verwijder de knoflooktenen en de kruidnagels, en doe de groenten in een derde schaal.
2. Verwarm de oven voor op 120°C
3. Neem een ruime ovenvaste stoofpan en smelt er een klont boter in op een matig vuur. Kleur de stukken runderwang in de hete boter. Reken een dikke 5 minuten. Bak het vlees indien nodig in meerdere beurten.
4. Verwijder het zwoerd van het spek en snij het vlees in reepjes van 0,5 tot 1 cm breed. Doe de reepjes gerookt spek in de pan.
5. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kwartjes. Doe de champignons in de stoofpot. Roer en laat alle ingrediënten nog 5 minuten stoven. Giet de stukjes groenten die je uit de marinade haalde in de stoofpot. 
6. Strooi de bloem over de schotel en roer.
7. Schenk er na een paar minuten het marinadevocht met rode wijn bij en ook de bouillon. Breng de stoofpot even aan de kook. Zet het deksel op de (ovenvaste) stoofpan en plaats de runderwangen in de oven van 120°C, gedurende minimaal! vier uur. Na vier uur smoren zijn de runderwangen botermals. Langer mag altijd.
8. Spoel enkele takjes platte peterselie en hak de blaadjes van het kruid fijn.
9. Proef de stoofpot en kruid het gerecht naar smaak met wat peper en zout.
10. Schep een flinke lepel runderwangen met saus in een diep bord. Strooi er wat snippers platte peterselie en versgebakken croutons over.

Variatie tip: gebruik in plaats van runderwangen eens hertenwangen of (Ibérico) varkenswangen

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account