Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wat serveer je traditioneel bij biefstuk?

Wat serveer je traditioneel bij biefstuk?

minuten lezen

Om een smakelijke, malse biefstuk te serveren zijn een paar voorwaarden vereist. Allereerst bepaal je welke kwaliteit vlees je voorkeur heeft. Er is natuurlijk een verschil tussen ossenhaasbiefstuk Black Angus en bijvoorbeeld Rosbief of een gewone biefstuk. Kortom, kies je voor de allerbeste kwaliteit, of kies je voor een eveneens smakelijke biefstuk binnen een lager prijssegment?

Biefstuk bereiden

Heb je eenmaal je keuze gemaakt, dan is de bereiding van je biefstuk natuurlijk van groot belang. Hoe ga je te werk?

  • Laat de biefstuk minstens een uur van te voren op huiskamertemperatuur komen
  • Schakel de oven in op ca. 48 graden
  • Weeg je biefstuk eerst even
  • Neem een braadpan en plaats de kookzone op een hoge stand met boter of olie
  • Braad de biefstuk aan alle zijden dicht en laat mooi bruin worden
  • Zijn de zijden mooi dicht geschroeid aan alle kanten? Dan kan het nu in de oven
  • Hanteer 5 minuten voor iedere 100 gram: een biefstuk van 300 gram, gaat dan 15 minuten in de oven
  • Draai af en toe de biefstuk om en besprenkel met boter

Heerlijk om te serveren bij biefstuk

Traditioneel kiezen we voor een mooie champignonsaus of Stroganoffsaus bij de biefstuk. Deze mag dik van structuur zijn, om het gerecht niet te waterig te maken. Daarbij kun je kiezen voor groenten als verse sperziebonen, of juist gebakken roerbakgroenten met o.a. ui en champignon - dit doet het bijzonder goed bij de Stroganoffsaus of champignonsaus.

Welke aardappels serveer je erbij? 

Om het extra lekker te maken serveer je er bijvoorbeeld ovenfriet met schil bij; kies dan wel voor een beter merk in de supermarkt. Of kijk voor andere airfryer recepten met aardappels. Ook heel lekker is gepofte aardappel uit de oven. Snijd de aardappels doormidden en pof de aardappels voor ca. 25 minuten op 180 graden in de oven. Zodra je ze eruit haalt, snijd je een kruis op het vlakke gedeelte en plaatst hierin een ruime klont kruidenboter. Smullen maar!

Wie liever geen aardappels serveert bij dit gerecht kan uiteraard ook altijd kiezen voor witte rijst, wat ook geweldig combineert met de biefstuk en saus. Alhoewel zilvervliesrijst gezonder is, smaakt witte rijst hier beter bij. Het absorbeert ook het vocht beter. Bon appetit!

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account