Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wat is kalfsvlees?

Wat is kalfsvlees?

minuten lezen

Ben jij ook zo gek op kalfsvlees en wil je meer weten over dit heerlijke vlees? Je ontdekt het hier. Van de verschillen tussen kalfsvlees en rundvlees en de reden waarom kalfsvlees zo populair is over de hele wereld tot aan de lekkerste wijn bij kalfsvlees.

Wat is kalfsvlees?

Laten we beginnen met de vraag wat kalfsvlees is. Zoals de naam al suggereert, komt kalfsvlees van jongere runderen. De kalveren zijn tussen de 8 en 12 maanden als ze worden afgemest.
Er zijn 2 soorten kalfsvlees: blank kalfsvlees en rosé kalfsvlees. Het verschil zit ‘m in de voeding. Bij blank kalfsvlees heeft de kalf alleen melk gekregen en bij rosé kalfsvlees heeft het kalf ook ruwvoer gegeten. Hierdoor heeft rosé kalfsvlees meer smaak en is het wat steviger. Bij LeJean vind je Hollands rosé kalfsvlees. Deze kalveren hebben dus zowel melk als ruwvoer gekregen. Daarnaast hebben de kalveren vaak buiten gelopen, afhankelijk van het seizoen. Het Hollands rosé kalfsvlees is lekker mals en stevig.

Het verschil tussen rundvlees en kalfsvlees

Kalfsvlees komt van jonge kalveren en rundvlees is afkomstig van volwassen runderen. En ja, leeftijd heeft invloed op de kleur, voedingswaarden, smaak en textuur van het vlees.
Een belangrijk verschil tussen kalfs- en rundvlees is de kleur. Kalfsvlees heeft een lichtere kleur omdat het minder myoglobine bevat, wat zorgt voor de rode kleur in (rund)vlees.
Naast deze verschillen heeft kalfsvlees ook een andere voedingswaarde dan rundvlees. Zo bevat kalfsvlees meer eiwitten en minder vetten dan rundvlees. Ook is het ijzergehalte van kalfsvlees hoger dan dat van rundvlees, wat bijdraagt aan de vorming van rode bloedcellen en het transporteren van zuurstof in ons lichaam.
Kalfsvlees is dan ook over het algemeen magerder dan rundvlees. Dit komt doordat kalveren nog geen tijd hebben gehad om vet op te bouwen, waardoor het vlees mager blijft. Hierdoor kan kalfsvlees wel sneller droog worden bij de bereiding.
Tot slot wordt kalfsvlees vaak als malser en zachter ervaren dan rundvlees. Dit komt doordat jonge kalveren nog niet veel spiermassa hebben opgebouwd en hun vlees daardoor minder taai is. Hierdoor heeft kalfsvlees ook minder tijd nodig om te garen.

Waarom is kalfsvlees zo populair?

Eén van de redenen waarom kalfsvlees zo geliefd is, is omdat het mager vlees is met weinig vetten. Daarnaast kan het makkelijk gecombineerd worden met verschillende groenten en bijgerechten. Kalfsvlees heeft namelijk een subtiele smaak. Daardoor is het ook goed te combineren met diverse kruiden en specerijen. Bovendien kan je kalfsvlees op verschillende manieren bereiden, denk aan bakken, braden, stoven of grillen. Naast dat kalfsvlees lekker is om te eten, heeft het ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen wat het vlees zo populair maakt. Zo bevat het onder andere veel eiwitten, vitaminen B en mineralen zoals ijzer en zink.

Kalfsvlees van LeJean

In ons assortiment vind je verschillende stukken kalfsvlees. De kalfsossobuco is een echte Italiaanse klassieker. Daarnaast vind je heerlijke kalfswangen, kalfsspareribs en kalfsstoofvlees. Superlekker voor een stoofpotje en gezond! Over gezond gesproken: onze kalfslever is echt krachtvoer. Lever zit namelijk vol belangrijke voedingsstoffen, zoals koper, ijzer en vitamine A, B-12, D, E en K. Het is ook nog eens een echte delicatesse. Dat zal je smaakpapillen prikkelen.
kalfsossobuco

Welke wijn bij kalfsvlees?

We krijgen vaak de vraag: welke wijn bij kalfsvlees? Onze favoriete wijn om te serveren bij kalfsvlees is Chardonnay. Deze licht romige wijn is namelijk perfect in balans met de subtiele zure tonen en vormt een heerlijke combinatie met rosé kalfsvlees.

Kalfsvlees van kwaliteit

Bij LeJean vinden we het belangrijk dat iedere vleesliefhebber toegang heeft tot vlees van de hoogste kwaliteit, wat ook diervriendelijk is geproduceerd. Dat staat bij ons elke dag op de eerste plaats. En we kiezen alleen leveranciers die dit net zo belangrijk vinden. Zo heeft de leverancier van ons kalfsvlees strenge regels en richtlijnen voor de gezondheid en het welzijn van de kalveren, evenals hoge eisen voor productie en verwerking. Bovendien evalueren ze voortdurend of ze voldoen aan alle internationale normen op het gebied van hygiëne, productcontrole en -kwaliteit. Hierdoor ben je zeker van kalfsvlees van de hoogste kwaliteit.

Kalfsvlees bestellen

Kalfsvlees bestellen kan heel eenvoudig bij online slager LeJean. Heb je vragen over ons kalfsvlees of bijvoorbeeld over een ander product? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en we antwoorden zo snel mogelijk. Liever bellen? Dat kan ook. We zijn iedere werkdag van 9 tot 17 uur bereikbaar via (0)70 201 7034.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account