Over de varkensnek zonder been
Varkensnek zonder been wordt ook wel procureur genoemd. Het is een sappig stukje vlees en perfect om pulled pork van te maken. Neem hier wel even de tijd voor, want het maken van bijvoorbeeld pulled pork kost al snel 8 uur.
Deze procureur komt van Nederlandse varkens.
Waar komt de varkensnek vandaan?
Het zal je niet verbazen dat de varkensnek van de nek van het varken komt. De nek is echt werkvlees; het laat namelijk het hoofd van het varken bewegen. Dit maakt het perfect voor een langzame bereiding.
Algemene bereidingswijze
Bereid de varkensnek langzaam in de oven of slow cooker, maar onze favoriete manier is low & slow de barbecue.
Varkensnek op de barbecue
1. Zet de barbecue aan op 100 ºC.
2. Leg de varkensnek op het rooster en steek een goede kerntemperatuurmeter in het vlees. Stel de meter in op 70 ºC.
3. Sluit de deksel en laat het vlees heel rustig naar 70 ºC kerntemperatuur. Dit zal zo'n 5 tot 6 uur duren.
4. Als de kerntemperatuur is bereikt, kun je het vlees voorzichtig van het rooster halen.
5. Verpak de varkensnek in stevig (dik) aluminium folie.
6. Leg het geheel terug op het rooster en gaar door naar 80 ºC kerntemperatuur. Dit bereik je in ongeveer 2 uur.
7. Zodra deze temperatuur bereikt is, kun je het vlees van het rooster halen.
8. Laat de procureur een half uur rusten in de folie.
9. Haal de varkensnek voorzichtig uit de folie, verwijder eventueel te grote stukken vet en trek de rest van het vlees met vorken, handen of mixer uit elkaar tot pulled pork.
10. Serveer met een barbecuesaus.
Vragen?
Bij online slager LeJean vind je vlees voor iedere vleesliefhebber. Heb je een vraag over dit product of over iets anders? Neem dan conctact met ons op. We zijn iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur bereikbaar via +31 70 201 70 34. Je kunt ook je vraag mailen naar [email protected] We helpen je graag.
Klik hier voor meer productinformatie
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2010110
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €10,99
- Samenstelling: 100% Varkensvlees
