Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Varkensnek zonder been | Procureur

31,89

Varkensnek, ofwel procureur, staat tegenwoordig bijna synoniem voor pulled pork. Door de varkensnek langzaam te garen, valt het vlees zo uit elkaar. Dit is echt het wachten waard.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Varkensnek zonder been | Procureur

Over de varkensnek zonder been

Varkensnek zonder been wordt ook wel procureur genoemd. Het is een sappig stukje vlees en perfect om pulled pork van te maken. Neem hier wel even de tijd voor, want het maken van bijvoorbeeld pulled pork kost al snel 8 uur. 
Deze procureur komt van Nederlandse varkens.

Waar komt de varkensnek vandaan?

Het zal je niet verbazen dat de varkensnek van de nek van het varken komt. De nek is echt werkvlees; het laat namelijk het hoofd van het varken bewegen. Dit maakt het perfect voor een langzame bereiding.

Algemene bereidingswijze

Bereid de varkensnek langzaam in de oven of slow cooker, maar onze favoriete manier is low & slow de barbecue.

Varkensnek op de barbecue
1. Zet de barbecue aan op 100 ºC.
2. Leg de varkensnek op het rooster en steek een goede kerntemperatuurmeter in het vlees. Stel de meter in op 70 ºC.
3. Sluit de deksel en laat het vlees heel rustig naar 70 ºC kerntemperatuur. Dit zal zo'n 5 tot 6 uur duren.
4. Als de kerntemperatuur is bereikt, kun je het vlees voorzichtig van het rooster halen.
5. Verpak de varkensnek in stevig (dik) aluminium folie.
6. Leg het geheel terug op het rooster en gaar door naar 80 ºC kerntemperatuur. Dit bereik je in ongeveer 2 uur.
7. Zodra deze temperatuur bereikt is, kun je het vlees van het rooster halen.
8. Laat de procureur een half uur rusten in de folie.
9. Haal de varkensnek voorzichtig uit de folie, verwijder eventueel te grote stukken vet en trek de rest van het vlees met vorken, handen of mixer uit elkaar tot pulled pork.
10. Serveer met een barbecuesaus.

pulled pork

Vragen?

Bij online slager LeJean vind je vlees voor iedere vleesliefhebber. Heb je een vraag over dit product of over iets anders? Neem dan conctact met ons op. We zijn iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur bereikbaar via +31 70 201 70 34. Je kunt ook je vraag mailen naar [email protected] We helpen je graag.

Klik hier voor meer productinformatie

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2010110
  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €10,99
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Varkensnek zonder been | Procureur
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account