Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Reefilet (zonder vlies)

25,99

Reefilet is fijn van structuur, uiterst mals en smaakvol stukje wild. De filet is het zachtste gedeelte van de ree.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Reefilet (zonder vlies)

Over de reefilet

De reefilet is afkomstig van de rug van een ree, en het staat bekend om zijn uitzonderlijke tederheid en verfijnde structuur. Dit specifieke stuk vlees bevindt zich langs de ruggengraat en bevat weinig bindweefsel, wat bijdraagt aan de algehele zachtheid en delicatesse ervan.

Wat de reefilet echt onderscheidt, is de kenmerkende wildsmaak die het biedt. Deze smaak is subtiel en typerend voor wildgerechten, en het voegt een unieke culinaire dimensie toe aan gerechten waarin het wordt gebruikt. Bovendien wordt het donkere spiervlees geaccentueerd door een aangenaam aromatisch en verfrissend aroma.

Vanuit voedingsperspectief is de reefilet een verstandige keuze. Het is namelijk vetarm en tegelijkertijd rijk aan hoogwaardige eiwitten, ijzer en diverse B-vitamines. Dit draagt bij aan een uitgebalanceerd dieet en maakt de reefilet niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam.

Waar komt de reefilet vandaan?

Deze reefilet leeft in het wild in het Verenigd Koninkrijk. Hier eten de reeën onder andere bessen, kruiden en eikels. Dit zorgt voor de unieke aroma's waar ree bekend om staat. En hoewel de ree tot de hertenfamilie behoort, smaakt het - door de voeding van de ree - heel anders dan hert.

Algemene bereidingswijze

Of je de reefilet in één stuk bereidt of in porties snijdt: het is ideaal voor een feestelijke maaltijd. 

1. Ontdooi de reefilet een nacht in de koelkast.
2. Laat de filet op kamertemperatuur komen op het aanrecht.
3. Verwarm de oven voor op 80 °C.
4. Kruid het vlees en bak het kort aan elke kant in een hete koekenpan met een beetje olie.
5. Leg de reefilet vervolgens in een vuurvaste schaal en zet deze ongeveer 30 minuten in de oven op 80 °C. We bevelen een kerntemperatuur van 50-55 °C aan.
6. Dek de reefilet af en laat ongeveer 5 minuten rusten.
6. Snijd de reefilet aan en serveer.

Tip: verhit de filet niet hoger dan 52°C.

Bestel de reebout eenvoudig bij online slager LeJean

Wist je dat je bij het afrekenen zelf de bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! 
Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen, wordt jouw bestelling pas ingepakt op de dag dat je het ontvangt. Daarnaast werken we met strenge regels omtrent hygiëne, temperaturen en nog veel meer. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 7030101
  • Herkomst: Polen
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: diepvries
  • Kiloprijs: €99,99
  • Samenstelling: 100% Ree
LeJean Reefilet (zonder vlies)
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account