Eisbein varkenshesp

Nog geen reviews

Eisbein varkenshesp

9,39

1 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

De varkenshesp ofwel de bovenpoot van het varken, in Duitsland beter bekend als "Eisbein" of "Schweinehaxe". Heerlijk om low & slow te garen of als basis voor een goede Erwtensoep.

  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 4 mnd na ontvangst
  • Gewicht: ca. 1450gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 6.49
  • Samenstelling: 100% varkensvlees

BESCHRIJVING

Eisbein / Schweinhaxe

Het dikke deel van de varkenspoot, kan gesneden worden van de ham en de schouder, wij kiezen ervoor deze alleen van de ham aan te bieden. Een Eisbein is zoals de naam al zegt een stuk been/bot omgeven met bindweefselrijk vlees en zwoerd. Na bereiding valt het vlees helemaal van het bot. In Nederland gaat de bovenpoot meestal in de erwtensoep. Het aanwezige zwoerd dient dan mede als natuurlijk bindmiddel waardoor de soep steviger wordt.

 

Algemene bereidingstips 

Ontdooi de Eisbein in de koelkast gedurende 24 uur, snij in het zwoerd een ruitjespatroon (niet te diep). Wijf de Eisbein in met kruiden( knoflook, zout, karwijzaad) en schroei het vlees dicht in een pan met een dikke bodem, zodat de sappen en smaak goed behouden blijft. Plaats de Eisbein met braadvocht in de ovenbestendige pan/schaal en voeg een 1 gesneden ui, 150ml runderbouillon en 150ml witbier. laat dit geheel voor 3 uur garen in de oven op 160 graden. Geef de Eisbien vervolgens een flinke tik onder de grillstand want zo krijgt hij een heerlijk krokant korstje. Laat het vocht even inkoken of bind het wat met een beetje bloem of Maizena en je hebt een heerlijke saus. Nu gewoon plakjes van afsnijden en je hebt heerlijk mals vlees vol van smaak!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »