Over de Buston butt
Een Boston Butt is een varkensschouder met het schouderblad er nog aan. Aan het schouderblad zit de varkensnek en deze combinatie zorgt ervoor dat je een uniek stuk varkensvlees in huis haalt. Toch wordt er vaak gedacht dat de ‘Butt’ afkomstig is van het achterwerk van een varken. Wij snappen deze verwarring dan ook, aangezien ‘Butt’ letterlijk in het Engels ‘kont’ betekent. Maar de naam heeft niks te maken met de plek waar het stuk vlees zich bevindt. De naam komt van de plek waar het vlees op deze unieke manier werd uitgesneden en hoe de Boston Butt werd opgeslagen. Dit overheerlijke varkensvlees is namelijk al jarenlang onverminderd populair in Amerika en het was ook nergens anders waar men voor het eerst kennismaakte met dit unieke stuk vlees. In de Amerikaanse stad Boston werd het vlees namelijk voor het eerst op deze manier uitgesneden en vervolgens werd het bewaard in vaten. Deze vaten werden ook wel ‘butt’ genoemd.
Waar komt de Boston butt vandaan?
Zoals je misschien wel weet, hechten we bij LeJean enorm veel waarde aan de leefomstandigheden van onze dieren. Dit betekent dan ook dat onze varkens leven in open ruimtes en meer dan voldoende leefruimte hebben. Daarnaast hebben de varkens aparte eet-, drink-, lig- en mestplaatsen, waardoor ze altijd opgroeien in een schone omgeving.
Algemene bereidingswijze
De Boston Butt wordt vooral gebruikt om pulled pork van te maken. Doordat het schouderblad, dat is voorzien van een heerlijke vetaag, nog in het vlees aanwezig is zal dit zorgen voor een unieke smaaksensatie. Wel raden wij je altijd aan om het vlees in zijn geheel te garen en om gebruik te maken van een heerlijke rub, bijvoorbeeld Porky's rub van Natural Spices. Het is belangrijk om de marinade minimaal 24 uur te laten intrekken, zodat alle ingrediënten diep tot in de Boston Butt kunnen doordringen.
Om de beste smaaksensatie te ervaren is het belangrijk dat de Boston Butt op een langzame manier gegaard wordt. In de praktijk wordt dit ook wel slow cooking genoemd. Houd rekening met een bereidingstijd van 12 tot 16 uur.
1. Zet de bbq aan op 105 °C.
2. Steek een kerntemperatuurmeter in de Boston butt en laat het garen totdat de kerntemperatuur 88 °C is.
3. Laat het vlees zo'n 30 minuten onder aluminiumfolie rusten.
4. Trek het vlees tot slot met twee vorken uit elkaar, zodat je een heerlijke pulled pork op tafel kunt zetten.
Vragen?
Mocht je nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2010114
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 4 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: € 8.99
- Samenstelling: 100% Varkensvlees
