23 March 2021

Wildzwijn stoof met rode wijn

Wild is heel gezond, bevat veel voedingsstoffen en is meestal mager. Het is zeker niet moeilijk om met wild te koken en het handige van een stoofpotje is dat je het van tevoren kunt klaar maken. Deze stoofschotel is een smaakvolle stoof die je op verschillende manieren kunt serveren. Erg lekker met een romige aardappelpuree, geserveerd bij pasta, door de lasagne of je kiest voor 'patatje stoof'. Kortom talloze mogelijkheden om te genieten van deze heerlijke stoofschotel.


Ingrediënten

1 kg wildzijn stoofvlees, in stukjes 
2 uien, in halve ringen gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 winterpeen, in stukken gesneden (ong. 2 cm)
4 eetlepel extra vierge olijfolie
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel suiker
500 ml rode wijn
2 eetlepels bloem
250 gr. kastanje champignons, grof gesneden 
1 eetlepel sambal badjak
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder 
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden 
vers gemalen zwarte peper en zout
1 courgette, in blokjes 
roomboter
olijfolie

 

Bereiding

1. Meng het vlees met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zout, 4 el olijfolie extra vierge, gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder, kerriepoeder en sambal badjak (laat het vlees minimaal een half uurtje marineren).

2. Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een stoofpan. Bak het vlees in porties kort rondom goudbruin aan.

3. Haal het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien met de knoflook en de wortel. Voeg het vlees weer toe en bak dan de tomatenpuree kort mee. Bestrooi vervolgens met 2 el bloem en bak dit tevens kort mee.

4. Voeg de rode wijn, tomatenblokjes en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en laat de stoof 3,5 uur zachtjes stoven. Voeg dan de champignons en courgette toe en laat nog eens een half uurtje stoven.

5. Haal de deksel dan van de pan zodat de saus iets kan indikken. Breng eventueel verder op smaak met vers gemalen zwarte peper en/of zout.

 

Tips
- Maak de stoof een dag van te voren klaar. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
- Wil je een dikkere saus dan kan je ook altijd een klein maïzena papje toevoegen

 

Met dank aan Familie over de Kook

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »