Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
De lekkerste recepten voor inductie

De lekkerste recepten voor inductie

minuten lezen

Dus je hebt de beslissing genomen en een inductiekookplaat aangeschaft. Je hebt begrepen hoe inductiekoken werkt, welke pannen je moet gebruiken en hoe je vragen van je vrienden en familie kunt beantwoorden. Je bent erachter gekomen dat een inductie kookplaat inbouw 90 cm veilig, efficiënt en gewoon geweldig is (bedank de magneten), en nu staat alleen het koken zelf nog op het programma. Maar hoe kun je goed op inductie koken en welke gerechten zijn ideaal hiervoor?

Noedels met groenten en pinda’s wokken op inductie

Laten we eens kijken hoe je een wokgerecht kunt bereiden op de beste kookplaat. Hak eerst 4 teentjes knoflook, 6 cm verse gember, en 1 Spaanse peper fijn naar smaak (met of zonder zaadlijsten). Vervolgens schil je 1 kleine winterpeen en snijd je deze in mini blokjes. Dan hak je de paksoi en was je deze even goed af. Hak ook 100 gram gebrande en gezouten pinda's met vlies en 10 gram verse koriander in grove stukken. Breng een pan water aan de kook en zet deze opzij. Maak de wok goed warm op hoog vuur, en voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Roerbak het mengsel van knoflook gedurende 1 minuut. Voeg dan de paksoi en de winterpeen toe en roerbak ze enkele minuten. Vervolgens wok je nog 200 gram peultjes gedurende 1 minuut. Ondertussen laat je 150 gram Thaise zilvervlies rijstnoedels weken in heet water, volgens de instructies. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Zet de inductieplaat wat lager en voeg 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel appelazijn, en 1 eetlepel sesamolie toe aan de groenten in de wok. Breng op smaak met witte peper en roer alles goed door. Laat het even sudderen en voeg dan de noedels toe. Serveer de noedels met groenten op het bord en garneer het met koriander en gehakte pinda's. Smakelijk eten! Dit recept is geschikt voor 4 personen en duurt ongeveer 30 minuten om te bereiden.

Tajine op inductie

We hebben een gezond en vegetarisch tajine recept verzameld dat echt heerlijk is en goed is te koken op inductie. Bij dit gerecht worden de vitamines en mineralen behouden in de tajine waardoor het extra gezond wordt. Wat heb je nodig voor dit gerecht voor 2-3 personen? 200 gram vegetarische balletjes, 4 kleine aardappelen (in partjes), 1 winterpeen, 50 gram doperwten (uit de diepvries), 2 tomaten (in blokjes), een halve courgette, een halve ui (fijngesnipperd), 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 100 ml kokend water, 1 theelepel rode paprikapoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel ras el hanout, een snufje zout en wat verse koriander naar smaak. De bereiding is eenvoudig: verhit olijfolie in de tajine op middelhoog vuur, bak ui en knoflook gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak dit even mee. Giet wat kokend water in de tajine en breng het op smaak met de kruiden. Laat dit ongeveer 5-10 minuten koken op een middelhoog vuur. Voeg daarna de aardappelen en wortel toe, en laat dit 15 minuten koken. Voeg vervolgens de courgette toe en laat dit nog ongeveer 5 minuten meekoken. Controleer of de wortel en aardappel gaar zijn en voeg dan de vegetarische gehaktballetjes toe. Kook ze ongeveer 10 minuten mee (totdat ze bijna gaar zijn). Voeg tot slot de doperwten toe en laat dit ook nog 5-10 minuten sudderen op een laag vuur. Serveer de tajine met vers Marokkaans brood. Eet smakelijk!

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account