Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
06 March 2018

Zelf Eendenbouten Konfijten

Wil jij zelf confit de canard maken? Lees dan snel verder.

Eendenbout Konfijten

 

Wat is gekonfijte eendenbout

Wist je dat je ook groente en fruit kunt konfijten? In de keuken konfijten we op twee verschillende manieren. Groente en fruit konfijten we door ze te doordringen met suiker. Vlees konfijten we door het vlees te laten garen op zeer lage temperatuur voor een langere tijd. Beide methoden zorgen ervoor dat de producten langer houdbaar blijven.

 

Waar komt de gekonfijte eendenbout vandaan?

Gekonfijte eendenbouten zijn ook wel bekend onder de Franse term Confit de Canard. Een heuse Franse delicatesse! De gekonfijte eendenbouten zijn kant en klaar bij LeJean te koop, maar je kunt natuurlijk ook je eigen eendenbouten konfijten.

 

Handleiding eendenbout konfijten:

1.De dag voordat je gaat koken; Doe de komijn- en korianderzaden in een pan en rooster ze licht totdat er aangename aroma’s vrijkomen. Plaats ze op een snijplank en druk ze fijn met de zijkant van een mes. Plet de jeneverbessen en meng met de kruiden en het zout. Breng het mengsel aan op de bouten, bestrooi met de verse tijm, rozemarijn en knoflook en laat een dag marineren in een marinade zak in de koelkast. Eigenlijk pekel je op deze manier het vlees ook een beetje. Dit zorgt ervoor dat de eendenbouten langer houdbaar zijn.

2. De volgende dag; Haal de eendenbouten uit de marinade zak en dep voorzichtig met een stuk keukenrol het vocht van de eendenbout. Probeer dit te doen zonder dat je de rub eraf haalt.

3. Plaats de eendenbouten in een gietijzeren pan, slowcoocker of in een braadzak in de oven. Voeg het eendenvet toe. Zorg ervoor dat de bouten geheel omgeven zijn door het eendenvet. Voeg de laurierbladeren, peperkorrels en halve bol knoflook toe en braad voor ongeveer 2,5 uur totdat het vlees bijna van het bot afvalt. Doe dit op een temperatuur van circa 95°C. Als het vlees klaar is laat je het geheel afkoelen. Het vet zal nu ook weer stollen. Bewaar de eendenbouten in het eendenvet op een donkere, koele en droge plaats en laat het geheel enige dagen rijpen.

 

Ingrediënten

 

  • 4 Eendenbouten
  • 6 Komijnzaden
  • 12 Korianderzaden
  • 3 Jeneverbessen
  • 50 Gram grof zeezout
  • 1 Bosje verse tijm
  • 1 bosje verse rozemarijn
  • 1 fijn gesneden knoflookteen, plus 1 halve knoflook bol
  • 500 gram eendenvet
  • 2 Laurierbladen
  • 1 theelepel peper korrels

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »