Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
USA spareribs

USA spareribs

minuten lezen

De maand mei ontvang je gratis verzending bij besteding vanaf €30,- aan USA St. Louis Style spareribs! Deze spareribs zijn écht anders dan 'gewone' spareribs. We leggen je graag uit waarom deze spareribs het proberen waard zijn en hoe je deze spareribs kunt bereiden.

Over St. Louis Style spareribs

In de USA worden spareribs gesneden van de buik van het varken. In Nederland (lees: Europa) worden spareribs juist gesneden van de zijkant van het varken. Dezelfde benaming voor een ander stukje varken dus. Dat kan misschien wat verwarrend zijn.
Spareribs zoals we die in Nederland kennen, hebben een prachtige verhouding vlees en bot. Hierdoor is het vlees lekker mals en de smaak intens. Maar deze spareribs zijn iets kleiner van formaat, vandaar dat deze spareribs ook wel baby back ribs worden genoemd. De Amerikaanse spareribs worden ook wel belly ribs genoemd en bevat wat meer vet en vlees dan de baby back ribs.
Maar wat is dan St. Louis Style? De St. Louis snit zijn eigenlijk 'op maat gezaagde' belly ribs. Doordat het gebogen bot wordt afgezaagd, kunnen de ribs beter gelijkmatig garen en ziet het er wat mooier uit. Daarnaast zorgt deze manier van snijden ervoor dat het weinig afval heeft. 

Waar komen de spareribs vandaan?

De varkens die worden gebruikt voor de St. Louis Style spareribs zijn een kruising van minimaal 50% Duroc varken. Dit is een Spaans varkensras en bevat veel vet. Dat zorgt voor lekker mals vlees en een prachtige aroma. Dit alles maakt de St. Louis Style spareribs de lekkerste spareribs! Ervaar zelf waarom deze snit wordt gebruikt bij barbecue-wedstrijden.

De spareribs bereiden

Er is niet één manier om spareribs te bereiden. Zo kun je de spareribs op de bbq bereiden, maar ook in de oven. Voor welke methode je ook kiest, houd rekening met een lange bereidingstijd (3 tot 6 uur). Haal de spareribs altijd een dag voor bereiding uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien in de koelkast (tussen twee borden). Haal ze minimaal een half uur voor bereiding uit de koelkast en verwijder het vliesje.

Algemene bereiding op de bbq
Je kunt ervoor kiezen om de spareribs in te smeren met een rub, bijvoorbeeld Porky's Rub of Pink Devil. Laat de rub zo'n 3 uur intrekken, of beter nog: laat de rub een nachtje inwerken. Vergeet hierbij niet de spareribs in te pakken in huishoudfolie.

Zet de bbq aan op 100 tot 125 °C en bereid voor op een indirecte methode. Het is bij het bereiden van de spareribs belangrijk dat de bbq deze temperatuur aanhoudt. Indien gewenst kun je nog wat rooksnippers toevoegen. Rooster de ribs 3 uur lang en pak ze daarna in aluminiumfolie in (de bolle kant onder). Schenk hierna wat appelsap over de ribs en laat ze nog 2 uur garen op de bbq. Na 2 uur kun je de aluminiumfolie voorzichtig verwijderen en de spareribs bestrijken met bbq saus. Doe dit op de bolle kant. Leg de ribs daarna nog één uur op de barbecue en lak de spareribs daarna af met de bbq saus. 

Tip: zet een druipbakje onder de spareribs.

Algemene bereiding in de oven
Is het geen bbq weer of ben je geen groot bbq fan? Wees gerust, want je kunt spareribs ook eenvoudig in de oven bereiden. Verwarm om te beginnen de oven voor op 190 °C en snijd de spareribs in losse ribs. Leg de ribs op een bakplaat en bestrooi met kruiden of rub naar keus (bijvoorbeeld zout, laurierblaadjes, sjalotten, chili peper en peterselie). Schenk olijfolie over het geheel en wrijf de kruiden in de ribs. Voeg bier, runderbouillon en knoflook toe en doe de ribs 30 minuten in de oven. Haal de spareribs na 30 minuten uit de oven en draai alle ribs om. Doe vervolgens aluminiumfolie over de bakplaat en zet het nog 60 minuten in de oven. Haal de aluminiumfolie van de bakplaat en draai de spareribs nog een laatste keer om. Zet het daarna nog 30 minuten in de oven. Benieuwd naar een recept? Hier vind je een recept met bier en sjalotten.

En wat eet je dan bij spareribs?
Serveer spareribs met frietjes en/of een salade. Wat dacht je van een aardappelsalade? Je vindt het recept hiervoor hier.

Meer weten over de St. Louis Style spareribs?

Loopt het water jou al in de mond bij het lezen van deze blog en wilt je de St. Louis Style spareribs ook eens proberen? Bestel dan snel bij online slager LeJean! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken via +31 70 201 70 34 of mail naar [email protected]

 

 

 

 

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account