Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wat is de Sockeye zalm?

Wat is de Sockeye zalm?

minuten lezen

Bij LeJean vind je niet alleen kwaliteitsvlees in het assortiment, maar ook kwaliteitsvis. Maak kennis met de Sockeye zalm: een wild gevangen, gezond én lekker stukje vis. Perfect voor de afwisseling!

Wat is de Sockeye zalm?

De Sockeye zalm is een zalmsoort en komt uit Alaska. In Alaska worden vijf soorten zalm gevangen: King, Sockeye, Coho, Pink en Keta. Elke soort heeft zijn eigen smaak.
De Pink en Keta zijn droog, bevatten weinig vet en worden daarom vaak uit blik gegeten. De Coho is iets vetter dan Pink en Keta. De Sockeye en King zijn eigenlijk de lekkerste zalm uit Alaska. Het verschil tussen deze twee soorten zit in de hoeveelheid vet, smaak en kleur: de King heeft meer vet en de Sockeye heeft meer smaak.
Misschien vraag je je wel af: wat eet een zalm? De Sockeye zalm eet onder andere oranje krill. Deze kleine vis bevat astaxanthin een antioxidant die geassocieerd wordt met vele gezondheidsvoordelen. Hieraan dankt de Sockeye ook zijn mooie rode kleur. Leuk feitje: de Sockeye zalm is de enige zalm die in zoetwater leeft.

Waar komt de Sockeye zalm vandaan?

De wilde zalm wordt duurzaam en onder strenge regels gevangen in Alaska. De Sockeye zalm wordt elk jaar enkel in juli gevangen. Bovendien is de Sockeye zalm niet gekweekt. Dat betekent dat de zalm niet in gesloten systemen heeft geleefd, maar juist in alle vrijheid. Daarom bevat de Sockeye zalm uit ons assortiment het MSC-keurmerk. Dit keurmerk herken je misschien wel. Het staat voor vissen die afkomstig zijn van duurzame visserij. Bij duurzame visserij wordt er onder andere zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee.
Wist je dat de Sockeye zalm de enige zalm is die in zoetwater leeft?

Waar komt sockeye zalm vandaan

Is zalm gezond?

We krijgen vaak de vraag of zalm gezond is. Over het algemeen vis goed voor je, omdat vis omega-3 in de vorm van DHA en EPA bevat. Dat zegt je misschien niet veel, maar dit zijn vetten die belangrijk zijn voor ons welzijn. De hoeveelheid omega-3 in vis is vele malen hoger dan in bijvoorbeeld landdieren. Maar niet alle vis is even gezond. Grote stukken vis bevatten namelijk vaak meer kwik* en dat is niet goed voor de gezondheid. De Sockeye zalm bevat echter heel weinig kwik (0,025 mg per kg) en is prima meerdere keren per week te eten. Naast omega-3 bevat de Sockeye zalm vitamine D, vitamine B6, vitamine B3 en vitamine B-2. Dat is goed voor je hart, hoge bloeddruk, botten en immuunsysteem. Een gezond stukje zalm dus. En wist je dat 100 gram Sockeye zalm bijna 25 gram proteïnen bevat? Dat maakt de Sockeye zalm zelfs één van de gezondste vissen ter wereld.

*Kwik is een giftig metaal dat door allerlei manieren in oceanen terechtkomt en daardoor ook in vis.

Sockeye zalm bereiden

De meest populaire manier van zalm bereiden is bakken, maar je kunt met de Sockeye zalm echt alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van Sockeye zalm in huisgemaakte sushi of leg de vis lekker op de bqq. Voor welke bereidingswijze je ook kiest: de voorbereiding is in ieder geval heel eenvoudig. Doordat de Sockeye zalm al lekker veel smaak bevat, is het namelijk niet nodig om de vis te kruiden. Alleen zout en peper is voldoende.

Omdat de Sockeye bevroren wordt geleverd, is het belangrijk dat je de vis 24 uur voor bereiding laat ontdooien in de koelkast. Tip: leg de zalm op een rooster en zet er een bakje onder.

Sockeye zalm bakken: algemene bereidingswijze in de pan

  1. Dep de vis droog, bestrooi beide kanten met zout en laat de vis afgedekt 1 uur op kamertemperatuur komen.
  2. Zet de pan op hoog vuur en voeg een scheut olie toe in de pan.
  3. Leg de zalm in de pan met de huid aan de onderkant. Let op: beweeg de zalm niet teveel in de pan. Door de zalm op de huid te bakken wordt de vis beschermd en gaart het langzamer.
  4. Draai de zalm na 3 tot 4 minuten om. En bak deze kant weer 3 tot 4 minuten.

Wat eet je bij zalm?

Er zijn heel veel mogelijkheden: eet zalm bijvoorbeeld met asperges, in een poké bowl of met couscous. Wil je het makkelijk houden? Leg de zalm dan op een bakplaat met aardappelschijfjes, plakjes courgette, tomaat en aubergine er omheen. Bedek de zalm met plakjes citroen, rode ui en dille. Zet het 15 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C) en geniet van een heerlijke maaltijd. Liever een andere combinatie? Dan is ons recept met krokante parmaham misschien wel wat voor jou.

Sockeye zalm met krokante parmaham

Waar Sockeye zalm kopen?

Bij LeJean kun je zowel de Sockeye zalmfilet als Sockeye zalmporties kopen. Deze worden bevroren verzonden met een speciale, herbruikbare verpakking. Heb je vragen over bijvoorbeeld de Sockeye zalm of manier van bezorgen? Stuur je vraag naar [email protected] of bel +31702017034. We staan elke werkdag van 09:00 uur tot 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden.



 

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account