Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Kerntemperaturen varkensvlees

Kerntemperaturen varkensvlees

minuten lezen

De perfecte bereiding van varkensvlees

Varkensvlees is op verschillende manieren te bereiden. Maar hoe zorg je ervoor dat het stuk vlees perfect gaar is? Met een vleesthermometer en de juiste kerntemperatuur, behaal je makkelijk jouw ideale gaarheid. Wij raden voor varkensvlees een gaarheid van medium aan.

Haal het vlees op tijd uit de vriezer

Haal het vlees altijd 24 uur voor bereiding uit de vriezer en een uur voor bereiding uit de koelkast. Ben je vergeten het vlees op tijd uit de vriezer te halen? In deze blog lees je hoe je het stuk vlees alsnog snel kunt ontdooien.

Bereiding van varkensvlees

De beste manier om erachter te komen of het varkensvlees gaar is, is door een kerntemperatuurmeter. Door de kerntemperatuur te meten, kan het niet fout gaan! Er zit nog een voordeel aan een vleesthermometer: de juiste kerntemperatuur garandeert namelijk dat alle bacteriën onschadelijk zijn. Steek de thermometer altijd in het dikste gedeelte van het stuk vlees.

Tip: laat het stuk vlees na bereiding ongeveer 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Kerntemperaturen varkensvlees

Met onderstaand overzicht weet je precies welke temperatuur het varkensvlees moet hebben voor een bepaalde gaarheid. Let er wel op dat de kerntemperatuur na bereiding nog 2 °C zal stijgen.

Kerntemperaturen varkensvlees

 

Hier vind je ons aanbod varkensvlees.

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account