Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Het verschil tussen gras- en graangevoerd vlees

Het verschil tussen gras- en graangevoerd vlees

minuten lezen

Wat is gras- en graangevoerd vlees?

Grasgevoerd vlees, oftewel grass-fed, betekent dat de runderen enkel gras eten. Het kan ook zo zijn dat het dier de laatste maanden wordt afgemest. Afmesten is een vakterm en betekent eigenlijk dat het vee voor de slacht wat extra kilo's aankomt. Bij ons graangevoerd vlees betekent dat dat de runderen minimaal 100 dagen granen eten. Dit zorgt ervoor dat de verhouding vet verandert. Dit wordt ook wel grain-fed genoemd.

Wat is het smaakverschil?

Er zit een groot verschil tussen gras- en graangevoerd vlees. Graangevoerd vlees is namelijk malser, zachter en heeft een mildere smaak dan grasgevoerd vlees. Grasgevoerde runderen groeien langzamer, waardoor het meer Omega-3 bevat dan graangevoerd vlees. Je zou dus wel kunnen zeggen dat grasgevoerd iets gezonder is dan graangevoerd vlees, maar het is wel minder mals.

Waar komt gras- en graangevoerd vlees vandaan?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat al ons vlees vrij is van antibiotica, groeihormonen en andere toevoegingen.

Ons grasgevoerd vlees komt vooral uit Uruguay, Ierland en Nieuw-Zeeland. Het klimaat in Uruguay is perfect om runderen te houden. Op de grote pampa's hebben ze alle ruimte om te grazen. Ons Ierse rundvlees komt uit het uitgestrekte weiland van Ierland. Door de verschillende soorten gras en kruiden krijgt dit een andere smaak dan grasgevoerd rundvlees uit Uruguay. In Ierland genieten de runderen van maart tot oktober van een lange beweidingsperiode.

Ons graangevoerd vlees komt voornamelijk uit Australië en Amerika. Hier leven de runderen het hele jaar door buiten op gigantische grasvlaktes. Ook als ze het feedlot in gaan voor het afmesten verblijven de koeien in de buitenlucht. In zowel Australië als de USA wordt het Black Angus runderras gehouden. Dit ras staat bekend als één van de meest smaakvolle runderrassen ter wereld.

Misschien vraag je je nu af waarom het vlees niet uit Nederland komt. In Nederland is het niet altijd mogelijk om de runderen het hele jaar buiten te laten grazen: de landschappen zijn in de drassige winter niet geschikt om veel runderen op te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat het meeste rund op stal staat, en dat kost weer co2. Denk maar aan de motor van de tractor tot aan de kunstmest die geproduceerd en vervoerd wordt. Daarnaast zijn er vitamines en andere toevoegingen nodig om het dier gezond te houden. Daarom kiezen wij voor vlees dat komt van runderen dat (bijna) het hele jaar door buiten kan grazen.

Gras- en graangevoerd vlees kopen

Met ons graangevoerd Black Angus rundvlees ben je verzekerd van een mals stuk vlees van hoge kwaliteit. Met grasgevoerd rundvlees ben je lekker gezond bezig. Hoe weet je nu of je een gras- of graangevoerd rundvlees bestelt? Je vindt deze informatie altijd in de productomschrijving. Heb je een vraag over gras- of graangevoerd vlees? Neem dan contact met ons op via [email protected]. We helpen je graag.

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account