06 March 2019

Beter leven keurmerk

Het beter leven keurmerk van de dierenbescherming.

 

 

 

Bij LeJean.nl staat diervriendelijkheid hoog in het vaandel.

Ook voor kip vinden wij het belangrijk dat de dieren een beter leven hebben gehad.

Bij LeJean.nl verkopen wij alleen kip met minimaal 1 ster van de dierenbescherming.

Wij verkopen 1, 2 en 3 sterren beter leven kip.

 

 

Beter Leven keurmerk;

Via het Beter Leven keurmerk stimuleert de Dierenbescherming o.a. veehouderijen, slachterijen, verwerkers en retailers, om het vee dat wordt gehouden voor productiedoeleinden een beter leven te geven.

Hoe beter de omstandigheden voor de dieren, hoe meer sterren de Stichting Beter Leven keurmerk toekent. Een consument kan op basis van het Beter Leven keurmerk rekening houden met het dierenwelzijn; hoe meer sterren hoe diervriendelijker het product.

Het Beter Leven keurmerk bestaat uit het logo van de Dierenbescherming met de vermelding ‘Beter Leven’ en 1, 2 of 3 sterren. Het Beter Leven keurmerk is een ketenkeurmerk. Dit betekent dat alle bedrijven in de productieketen, van primair bedrijf tot retail/foodservice, moeten deelnemen aan het keurmerk. Om Beter Leven producten te kunnen ontvangen, verwerken en/of af te leveren dienen de leveranciers en afnemers van een bedrijf door de Stichting Beter Leven keurmerk te zijn goedgekeurd voor de bijbehorende Beter Leven scope (diersoort en aantal sterren).

Onderstaande illustratie toont de verschillen tussen gangbare kippen, 1, 2 en 3 sterren beter leven kippen.

 

 

  

  

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »