Over de bizon steak
Bizon is mager, zacht, fijn van structuur en heerlijk smaakvol. Het smaakt wat zoeter dan rundvlees. Daarnaast bevat bizonvlees meer vitaminen, mineralen en omega 3-vetzuren dan rundvlees. Bizon bevat twee keer zoveel ijzer als rundvlees en 10 keer zoveel ijzer als lamsvlees. Uniek, exclusief en gezond dus!
Waar komt de bizon steak vandaan?
Bizons zijn een natuurlijk onderdeel van het Noord-Amerikaanse ecosysteem en we werken hard om dat zo te houden door middel van duurzame bedrijfspraktijken. Daarnaast is de bizon 100% free range, wat betekent dat ze vrij grazen op grote grasvlakten.
Voedingswaarde Bizon steak per 100 gram
Algemene bereidingswijze
Je kunt de bizon steak op verschillende manieren bereiden. Bereid de steak op de bbq, in de pan of in de oven. Voor welke bereiding je ook kiest: houd de kruiden eenvoudig. Gebruik bijvoorbeeld knoflook, grof zeezout, grof gemalen zwarte peper en een beetje olie. Deze kruiden zorgen voor een heerlijke korst en houdt de binnenkant sappig en mals. Bestrooi de steak vlak voor het bakken met zout, want eerder zout toevoegen kan ervoor zorgen dat de steak minder sappig wordt.
Bereidingswijze van bizonsteak in oven in combinatie met pan
1. Haal de bizonsteaks minimaal 24 uur voor bereiding uit vriezer en laat ze ontdooien in de koelkast.
2. Laat de bizon steak 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen.
3. Verwarm de oven voor op 165°C.
4. Giet de olie over de steaks en masseer de kruiden erin tot alle kanten bedekt zijn.
3. Leg één bizon steak per keer in een hete grillpan. Je hoort een intense sisser: dat is goed! Blijf gedurende 2 minuten dichtschroeien. Draai de steak vervolgens om en grill opnieuw 2 minuten aan de andere kant.
5. Leg boter, takjes tijm en teentjes knoflook in de pan, terwijl je de tweede kant van de steak grilt.
6. Terwijl de boter smelt, kantel de pan een beetje en begin de boter over de biefstuk te verdelen met een lepel terwijl het smelt.
7. Plaats de pan (of leg alles in een braadslee) voor ongeveer 5 minuten in de oven.
8. Haal de pan uit de oven en plaats de bizonsteak op een (schone) snijplank.
9. Laat het vlees voor 5 minuten rusten, dit houdt de sappen in de biefstuk.
Bestel eenvoudig bij LeJean
Wist je dat je bij online slager LeJean zelf je bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Je bestelling wordt verzonden in een recyclebare en biologisch afbreekbare koelbox. De koelelementen in deze box zijn gemaakt van gerecycled papier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 5030103
- Herkomst: Canada
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €71.96
- Samenstelling: 100% Bizonvlees