Over de bavette
De bavette wordt vaak verward met de flank en skirt steak, maar dit zijn eigenlijk verschillende stukken rundvlees. De bavette, flank en skirt steak komen allemaal van de vang van de koe. De vang zit tussen de bil en de borst, onderaan in de buik. Het is een groot stuk vlees, aangezien het het grootste gedeelte van de organen omhult. De vang is op te delen in verschillende stukken. Het dikste gedeelte van de vang is de bavette. De bavette is op te delen in steaks of als geheel te bereiden.
Waar komt de bavette vandaan?
Deze bavette komt van grasgevoerde runderen uit Ierland. In Ierland grazen de koeien van maart tot oktober lekker buiten op de grote landschappen. De runderen eten gras, waardoor ze langzaam groeien en het vlees Omega-3 bevat.
Algemene bereidingstips
De bavette kan in de (grill)pan of op de bbq bereid worden.
1. Ontdooi de bavette 24 uur voor bereiding in de koelkast.
2. Haal het vlees minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast.
3. Bestrooi het vlees met zout en smeer in met olie.
4. Zet de bbq aan of verhit de pan.
5. Grill de steak 3 tot 5 minuten per kant.
6. Leg de bavette 10 minuten afgedekt in aluminiumfolie.
7. Bestrooi het vlees met peper.
Tip: snijd de bavette tegendraads (haaks op de draad). Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft.
Vragen?
Heb je een vraag? Kijk eens bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn elke werkdag van 09:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar via +31702017034 en [email protected] We helpen je graag!
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1060111
- Herkomst: Ierland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 30.99
- Samenstelling: 100% Grasgevoerd Rundvlees
