Over de bavette
De bavette wordt vaak verward met de flank en skirt steak, maar dit zijn eigenlijk verschillende stukken rundvlees. De bavette, flank en skirt steak komen allemaal van de vang van de koe. De vang zit tussen de bil en de borst, onderaan in de buik. Het is een groot stuk vlees, aangezien het het grootste gedeelte van de organen omhult. De vang is op te delen in verschillende stukken. Het dikste gedeelte van de vang is de bavette. De bavette is op te delen in steaks of als geheel te bereiden.
Waar komt de bavette vandaan?
Deze bavette komt van grasgevoerde runderen uit Ierland. In Ierland grazen de koeien van maart tot oktober lekker buiten op de grote landschappen. De runderen eten gras, waardoor ze langzaam groeien en het vlees Omega-3 bevat.
Algemene bereidingstips
De bavette kan in de (grill)pan of op de bbq bereid worden.
1. Ontdooi de bavette 24 uur voor bereiding in de koelkast.
2. Haal het vlees minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast.
3. Bestrooi het vlees met zout en smeer in met olie.
4. Zet de bbq aan of verhit de pan.
5. Grill de steak 3 tot 5 minuten per kant.
6. Leg de bavette 10 minuten afgedekt in aluminiumfolie.
7. Bestrooi het vlees met peper.
Tip: snijd de bavette tegendraads (haaks op de draad). Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft.
Vragen?
Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €60? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag. Of wil je liever komen afhalen in ons vleesatelier? We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Mocht je nog een vraag hebben kijk eens bij veelgestelde vragen, of neem contact met ons op via [email protected] of via +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1060111
- Herkomst: Ierland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 30.99
- Samenstelling: 100% Grasgevoerd Rundvlees
