Sign up for our newsletter
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
  • LeJean Bavette
  • LeJean Bavette
  • LeJean Bavette

Bavette

€49,00incl. BTW

Bavette wordt ook wel flapmeat genoemd en komt van 100 dagen graangevoerde runderen.
Rijk gemarmerd, vol van smaak. Netjes vacuüm verpakt!

Meer informatie
  • Herkomst: Australië
  • Graan gevoerd: 100 Dagen
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 22.12
  • Gekoeld bewaren: Minimaal -18 graden
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
  • Voor 15:00 uur besteld = Morgen in Huis
  • Gratis verzonden vanaf € 30

BESCHRIJVING

Bavette

Flapmeat, vanglap, bavette.. Het gaat allemaal over het hetzelfde stuk vlees. Deze verschillende namen kunnen soms voor wat verwarring zorgen.

Bavette is vandaag de dag een bekend stuk vlees en terug te vinden op de menukaart van veel restaurants. Vroeger ging het meestal door het gehakt. Gelukkig gebeurt dit tegenwoordig niet meer en wordt dit deel erg gewaardeerd om zijn smaak. Maak een smaakvol gerecht met de bavette van LeJean!

Bekijk hier onze flank steak, ook wel bavette de flanchet genoemd. 

Product informatie

 

Waar zit de Bavette

De bavette zit zoals je kunt zie n op onderstaande afbeelding aan de zijkant van de buik. Elk rund heeft maar twee stuks bavette/ flapmeat.

Doordat de bavette bij de buik zit is dit stuk vlees nog eens extra gemarmerd. Tegenwoordig gebruiken we veel stukken vlees die we vroeger door het gehakt heen draaiden of waar we tartaar van maakte. Vaak zijn het namelijk juist de ondergewaardeerde stukken vlees die zo rijk aan smaak zijn.

Tip van LeJean

Het is altijd belangrijk hoe je het vlees aansnijdt als het op het bord ligt. Bavette heeft een grove draad. Hiermee bedoelen we de structuur van het vlees. Als je goed kijkt zie je de lijnen (draad) één kant oplopen. Als je jouw steak aansnijdt, zorg er dan voor dat je haaks op de draad snijdt. Dit zorgt ervoor dat je het vlees als erg mals ervaart. Deze snij methode geldt overigens voor al het vlees.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »