Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Short ribs Ierland

23,39

Grasgevoerde short ribs uit Ierland: de klassieker onder de ribben. Deze short ribs hebben een intense beef smaak en mooi zacht.

Op voorraad (2)
- +
Voor 10:00u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Short ribs Ierland

Over de short ribs

Deze short ribs zijn een klassieker onder de ribben. Ze hebben een sterke rode kleur, zijn fijnkorrelig, mooi gemarmerd en sappig en zacht - zelfs na het braden. De ribs worden per 3 ribben rechtstreeks uit de ribbenkast gesneden. De short ribs wegen zo'n 1300 gram, wat het perfect maakt om te delen met 2 tot 3 andere personen.

Waar komen deze short ribs vandaan?

Deze short ribs komen van grasgevoerde runderen uit Ierland. Ons Ierse rundvlees komt uit het uitgestrekte weiland van Ierland. Door de ideale klimatologische omstandigheden op het eiland kunnen runderen van maart tot oktober genieten van een lange beweidingsperiode.

Algemene bereidingstips

De short ribs zijn ideaal voor een langzame garing op de bbq of in de oven. Na 8 tot 10 uur kun je genieten van heerlijk smaakvolle ribben.

1. Laat het vlees 48 uur in de koelkast ontdooien.
2. Verwijder het membraan. Dit zit aan de holle kant van de ribben. Niet alles hoeft weg: als het op het vlees maar weg is.
3. Smeer het vlees in met een rub (waarin zout is verwerkt), dit mag een stevige rub zijn met een goede smaak. Ga bijvoorbeeld voor Beef BBQ Chief van Natural Spices.
4. Bereid de bbq voor om te roken 90 tot 120 ºC. hoe lager hoe beter.
5. Als rookhout kan je prima eiken, Hickory of kersenhout gebruiken. Doseer het rookhout geleidelijk. Als je het rookhout in één keer toevoegt, maakt dit het vlees bitter.
6. Leg de short ribs op het indirecte deel. Keer de ribs niet om. Open de bbq alleen om rookhout toe te voegen.
7. Laat de ribs liggen totdat je een saté prikker eenvoudig en zonder weerstand tussen de botten kunt duwen. Dit kan uren duren.
8. Bij een kerntemperatuur van 65 tot 70°C gaat het vet smelten en kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en een paar klonten boter.
9. Het ingepakte vlees kan vervolgens weer op het indirecte deel van de bbq. Laat het tot 90 °C.
10. Verwijder het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden.

Meer informatie?

Heb je een vraag? Stuur je vraag naar [email protected] of bel +31 70 201 70 34. We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1060104
  • Herkomst: Ierland
  • Houdbaarheid: minimaal 5 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 17.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Short ribs Ierland
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account