Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Brisket Black Angus

53,19

Deze brisket komt van 100 dagen graangevoerde Black Angus runderen uit Australië.

Op voorraad (3)
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Brisket Black Angus

Ben jij op zoek naar een Black Angus brisket? Dan mag er geen twijfel over bestaan dat je hiervoor bij LeJean VleesAtelier aan het juiste adres bent. Het betreft hier een point end en dit vlees bevat relatief meer vet dan de flat steak. Dit zorgt dan ook voor een mals en smaakvol eindresultaat. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het vlees gedurende een lange periode gegaard moet worden op de barbecue. Indien je dus op zoek bent naar vlees dat binnen een korte periode te bereiden is kunnen wij je de aanschaf van een brisket niet persé aanraden. Ben je echter op zoek naar een overheerlijk stuk vlees dat steeds populairder wordt onder barbecueliefhebbers in Nederland? Dan is dit vlees precies hetgeen waar je naar op zoek bent.

Wat is een Black Angus brisket?

De briskets uit ons assortiment zijn afkomstig van Black Angus runderen. Dit vlees wordt gesneden uit de borst en wordt onderverdeeld in zowel de point en de flat. Bovenstaand vlees heeft echter betrekking op de point en dit wordt in het Nederland ook wel de puntborst genoemd. Dit vlees leent zich uitstekend voor een langzame bereiding (slow-cooking). Een brisket beschikt over een hoge mate van vetmarmering en zal indien het op de juiste manier bereid wordt enorm mals zijn. Daarnaast weten we allemaal dat meer vet bijdraagt aan meer smaak en wij kunnen je dan ook verzekeren van het feit dat je een enorm smaakvolle brisket in huis haalt.

Black Angus

De Black Angus runderen waarvan onze brisket afkomstig is leven in Australië. De dieren leven op de boerderijen van Thomas Foods. Dit is een welbekend en gerenommeerd familiebedrijf dat al jarenlang gespecialiseerd is in het fokken van vee. Doordat dit bedrijf veeleisende normen hanteert wanneer het aankomt op het fokken van de dieren en op het gebied van voedselproductie ben je altijd verzekerd van een brisket van de hoogst mogelijke kwaliteit. De Black Angus runderen worden enkel en alleen met graangevoerd en dit zorgt dan ook voor een unieke smaak van het vlees. Daarnaast groeien de dieren stressvrij op en hebben ze meer dan genoeg ruimte om te grazen. Tel hier het kristalheldere drinkwater en de uitstekende luchtkwaliteit bij op en het mag duidelijk zijn dat dit vlees absoluut niet te vergelijken is met vlees van bijvoorbeeld Nederlandse runderen. Tot slot is de brisket compleet vrij van kunstmatige toevoegingen.

De bereiding van Black Angus brisket

Zoals we al een paar keer eerder in deze tekst aangaven is dit vlees uitstekend geschikt voor een langzame bereiding. Wel is het in dit geval natuurlijk van groot belang dat je weet hoe je het vlees precies moet bereiden. Hier vertellen wij je dan ook graag meer over.

  1. Maak gebruik van een smoker die je verhit tot een temperatuur van tussen de 107 en 110 graden Celsius.
  2. Leg de brisket vervolgens op de smoker en gaar het vlees gedurende 360 minuten of totdat er een kerntemperatuur van 71 graden is bereikt. Wanneer dit het geval is haal je het vlees van het vuur en verpak je het in aluminiumfolie.
  3. Plaats het vlees vervolgens weer op de smoker totdat er een kerntemperatuur van 91 graden is bereikt.
  4. Haal het vlees tot slot van het vuur en laat het geheel een uur rusten.
  5. Snijdt het vlees haaks op de draad en geniet van een overheerlijke brisket die zonder twijfel in smaak zal vallen bij jezelf en/of natuurlijk bij je gasten.

Bestel eenvoudig bij online slager LeJean

Wist je dat je bij het afrekenen zelf de bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen, wordt jouw bestelling pas ingepakt op de dag dat je het ontvangt. Daarnaast werken we met strenge regels omtrent hygiëne, temperaturen en nog veel meer. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 70 201 70 34 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag met het bestellen van Black Angus brisket uit ons assortiment.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1010105
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €26.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Brisket Black Angus
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
S
Sven Geplaatst op 29/10/2021

Voor mij was het de eerste brisket en ik ben zeer tevreden.

Hij hoefde nog maar minimaal getrimd te worden en na injecteren en rubben heb ik hem op de kamado joe met 100° gelegd. Bij 62° kerntemperatuur kwam de stall en vervolgens gewrapt weer verder.

Alles bij elkaar na een uurtje of 12 een kerntemperatuur van 92° bereikt en na rusten was het heerlijk genieten!

Volgende keer weer, top ervaring!!!

J
JW Geplaatst op 07/09/2021

Brisket point end van 4kg getrimd en het stukje flat geïnjecteerd met smoked beef tallow (van een cook) en met zout, peper en een beetje knoflook gekruid. Klaar gemaakt op de bastard bbq bij 135C met hickory hout. .

Bij 80 graden (na ca 5u) gewrapd en bij 97 graden (ca 2u) was ie botermals. 1,5h uur in een koelbox laten rusten en daarna genieten!

Heerlijk mals met een mooie smoke ring en super smaakvol, aanrader!

Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account