Varkensnek

LeJean Varkensnek zonder been

ca. 1100 gram

€10,99
LeJean Ibérico nek

ca. 1400 gram

€34,99
LeJean Wildzwijnsnek

ca. 1450 gram

€25,99

Varkensnek

Varkensnek, ook wel procureur genoemd is vlees dat wordt gesneden uit de voorbout van een varken. Dit is het gedeelte dat zich in het bovenste gedeelte van de hals bevindt. Uit dit gedeelte wordt onder andere schouder- of halskarbonade gesneden en indien je een echte liefhebber bent van varkensvlees zal je wel weten dat het hier een enorm smakelijk stuk vlees betreft. Varkensnekken worden veelal gebruikt in rollades, maar het kan bijvoorbeeld ook de basis van pulled pork vormen. De mogelijkheden van een varkensnek zijn dus bijzonder uitgebreid en dit heeft er dan ook voor gezorgd dat dit vlees al jarenlang enorm populair is. Meer weten over dit heerlijke stuk vlees? Lees dan verder of neem contact met ons op voor meer informatie.

De mogelijkheden binnen ons assortiment

Indien je al een blik hebt geworpen op ons assortiment zal je tot de conclusie zijn gekomen dat wij een varkensnek in verschillende vormen en maten aanbieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor varkensnekken die afkomstig zijn van varkens uit Nederland. Geef je de voorkeur aan ietwat meer exotisch varkensvlees? Dan is het mogelijk om te kiezen voor de variant die afkomstig is van het Ibérico varken. Dit varken komt enkel en alleen voor in Spanje en staat bekend om de prachtige vetmarmering wat zorgt voor een ongeëvenaarde smaak. Ben je echter op zoek naar een natuurlijke variant van de varkensnek? Dan is het tevens mogelijk om te kiezen voor varkensnekken die afkomstig zijn van wilde zwijnen. De keuze is aan jou, maar in ieder geval ben je altijd gegarandeerd van vlees dat afkomstig is van dieren die onder de meest optimale leefomstandigheden zijn opgegroeid.

De mogelijkheden van een varkensnek

Varkensnekken zijn één van de meest heerlijke stukken vlees dat een varken voortbrengt. Het is dan ook niet voor niets dat dit vlees aan de basis staat van bijvoorbeeld een heerlijke varkensrollade of van pulled pork. Het is zowel mogelijk om het vlees met als zonder been te verkrijgen, maar binnen het assortiment van LeJean.nl bieden wij dit vlees enkel en alleen zonder been aan. Hierdoor wordt het makkelijker om het vlees te bereiden en hoef je het been er bijvoorbeeld niet uit te snijden. Wat betreft de marinade heb je ook meer dan genoeg mogelijkheden. Hoewel het natuurlijk altijd mogelijk is om een varkensnek ‘naturel’ te eten geven de meeste mensen de voorkeur aan een heerlijke marinade. Indien je hebt gekozen om gebruik te maken van een rub raden wij het aan om de kruiden minimaal een nacht te laten intrekken, zodat het vlees maximaal op smaak zal komen. Hiernaast is het natuurlijk ook altijd mogelijk om het vlees zelf te marineren met ingrediënten naar keuze.

De bereiding

Varkensnekken kunnen zowel in de oven als op de barbecue bereid worden. Houdt in beide gevallen rekening met een lange bereidingstijd en zorg ervoor dat het vlees volledig ontdooid is, voordat je verder gaat met de bereiding. Voor een bereiding in de oven raden we je aan om een kerntemperatuur van 60 graden Celsius te hanteren. Ga je de varkensnek bereiden op de barbecue? Ga dan uit van een maximale kerntemperatuur van 70 graden Celsius. Nadat het vlees de kerntemperatuur heeft bereikt haal je het vlees van het vuur en dek je het af met aluminiumfolie. Laat het vlees vervolgens 5 tot 10 minuten rusten en serveer het vervolgens aan jezelf of aan je gasten.

Contact opnemen met LeJean

Wil jij contact opnemen met LeJean Vleesatelier, omdat je bijvoorbeeld behoefte hebt aan meer informatie over de bereiding van een varkensnek? Twijfel in dit geval dan zeker niet en neem direct telefonisch of via e-mail contact met ons op. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij helpen je graag met meer informatie over een varkensnek uit ons assortiment en we zijn uiteraard in staat om al je vragen te beantwoorden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »