Lamsschouder zonder schenkel

Nog geen reviews

Lamsschouder zonder schenkel

16,45

2 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Lamsschouder met been maar zonder schenkel, langzaam gegaard een waar genot.

  • Herkomst: Nieuw-Zeeland
  • Houdbaarheid: 4 Maanden na ontvangst
  • Gewicht: ca. 1000 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: 14.95
  • Samenstelling: 100% Lamsvlees

BESCHRIJVING

Lamsschouder met been

Ons lamsschouder is met schouderblad en boegpijp maar zonder (de pezige) schenkel. Hierdoor is de garing eenvoudiger en gelijkmatiger. tevens is een groot voordeel dat de lamsschouder minder lang is waardoor handzamer (circa 30cm)  voor bereiding in zijn geheel. De lamsschouder is met een dun laagje vet bedekt waardoor het vlees zich zelf bedruipt tijdens de bereiding.

 

Bereiding

Met de lamsschouder kan je alle kanten op in de keuken en op de BBQ, de veelzijdigheid maakt lamschouder enorm populair. Wat te denken van een rollade, gebraad, stoofvlees of in plakken. Al blijft bereiding in zijn geheel het smakelijkst, het bot zorgt voor een mooie volle smaak aan het vlees.  

  1. Ontdooi de lamsschouder in de koelkast gedurende 36 uur.
  2. Haal de lamsschouder 1 uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 ℃ graden.
  4. Leg de lamsschouder met de vetkant naar boven in een ovenbestendige schaal/pan
  5. Besprenkel de schouder met olijfolie en het citroensap van een halve citroen.
  6. Breng op smaak met een royale hoeveelheid zeezout en peper.
  7. Dek de ovenschaal/pan af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de oven.
  8. Verlaag de temperatuur meteen tot 170 ℃ graden.
  9. Bereidt de lamsschouder in ca. 3,5 – 4 uur gaar, tot je het vlees met een vork uit elkaar kunt trekken.
  10. Haal de ovenschaal/pan uit de oven.
  11. Leg de lamsschouder op een plank, pak hem in met aluminiumfolie en dek af met een theedoek.
  12. Laat het vlees circa. 10 – 15 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Tip: Maak met een mes inkepingen in de lamsschouder en vul met een halve teen knoflook en een takje verse rozemarijn.

 

Wil je meer weten over het lamsvlees van LeJean? Lees dan hier over de herkomst van het vlees.

 

Verras jezelf met deze heerlijke Lamsschouder

Waar wacht je nog op? Bestel vandaag online nog je lamsschouder en zodat je morgen al culinair aan de slag kunt. Heb je vragen over ons vlees of de bereiding? Dan kunt u ons bereiken via het nummer (070) 2017034 of maak gebruik van de E-mail: [email protected]

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »