Ibérico spareribs

Nog geen reviews
| Plaats review

Ibérico spareribs

10,39

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Heerlijk Babyback ribben van het Iberico varken. Goed gemarmerd, Nootachtig van smaak, uitzonderlijk mals en handig per stuk vacuümverpakt.

Meer informatie
  • Herkomst: Spanje
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 600 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 14.90
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Ibérico

Het Ibérico-vlees van het Pata Negra-varken heeft een bijzonder intense en nootachtige smaak. Het is zichtbaar roder van kleur en wordt doorkruist met fijne vetadertjes vergelijkbaar mat Wagyu-runderen. Hierdoor is het vlees niet te vergelijken met conventioneel varkensvlees. Tijdens de mestperiode voeden de varkens zich naast kruiden en grassen met eikels. De eikels geven het vlees zijn sappigheid en uniek nootachtig aroma. Dit dieet zorgt voor het hoogste kwaliteitsniveau van Ibérico-varkensvlees. 

De fijne marmering geven de Iberico Spareribs een onvergelijkbaar delicate smaak, ze hebben een lager vetgehalte dan de buikspareribs. Dit komt doordat het vlees op de buik van nature meer vet bevat dan op de rug. De spareribs worden gesneden uit de bovenkant van de rug van het Ibérico-varken nabij de ruggengraat, vanwaar deze ook wel "Loinribs" worden genoemd. In Nederland staan ​​de kleine en gebogen babyribben bekend als "Spareribs". In Amerika worden deze ribben ook wel Baby Back Ribs genoemd!

Overigens: de term "babyruggen" betekent niet dat de ribben afkomstig zijn van biggen, maar dat dit de kleinste ribben zijn die uit de ribboog kunnen worden gesneden.

Trakteer uzelf op deze smaakbeleving die de Spaanse topgastronomie al lang heeft omarmd.

BBQ bereiding

  1. Ontdooi de sparerib in de koelkast gedurende 24 uur in de verpakking.
  2. Haal het vlees uit de koelkast, pak het uit, dep het droog en verwijder het vlies/membraan aan de binnenzijde door over het bot met behulp van een Lepelsteel.
  3. Bestrooi de bovenkant van de ribben royaal met een rub naar smaak en masseer het in.
  4. Bereid de bbq voor op 100 tot 120 ºC. leg de spareribs op het rooster en laat ongeveer 3 uur garen.
  5. Doe dan een mengsel van 2/3 appelsap en 1/3 druivensap in een braadslee.
  6. Leg de ribben erop en bedek ze met aluminiumfolie en verhit nog eens 90 minuten op 100 tot 120 °C.
  7. Verwijder vervolgens het aluminiumfolie en bestrijk de ribben met een zoute bbq saus.
  8. Laat de ribben nog 30-60 minuten indirect op lage temperatuur door trekken.
  9. Haal vervolgens de ribs van de BBQ, halveer eventueel en serveer met bijgerechten naar keuze.

Of laat je inspireren door een recept van onze chef!

Het Ibérico vlees van LeJean is afkomstig uit het Zuiden van Spanje. 

Productspecificatie klik hier

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »