03 January 2019

Zebra steaks met kerrie Hollandaise saus

Verrassend lekker

Ingrediënten voor 4 personen

4 zebra steaks
300 gram zoete aardappelfriet
12 cherry tomaatjes
8 groene asperges
150 ml Hollandaise saus
10 gram koriander zaad
10 gram zwarte peper korrels
1 EL kerrie
Zeezout
Olijfolie

 


Voorbereiding

- Haal de (ontdooide) zebrasteaks circa 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 225ºC 
- Snij de onderkant van de asperges af, was de tomaatjes.
- Maak een mengsel van zeezout, gekneusd koriander en gemalen peper.
- Bereid de kerrie Hollandaise saus
- Bak de zoete aardappel frietjes
- Breng de zebra biefstukken op smaak met olijfolie, peper en zout.


Bereiding

1. Grill de asperges in een grillpan of onder de grill en houdt ze warm.
2. Pof de tomaatjes in een ovenschaal in de oven voor circa 3-4 minuten.
3. Bak de biefstukken rondom 2 tot 3 minuten per kant en houdt ze medium-rare.
4. Laat de biefstukken in aluminiumfolie een paar minuten bijkomen.
5. Snijd de steaks één keer doormidden en garneer de steaks op een warm bord met de gepofte tomaatjes, gegrilde asperges.
6. Strooi naar smaak het peper-zeezout-koriander mengsel over de steaks.
7. Serveer met (eigen gemaakte)  kerrie Hollandaise saus 

Tip: serveer de zebra steaks met gefrituurde zoete aardappelfrietjes.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »