Boston But Pulled Porc
Ingrediënten;
3 el paprikapoeder
3 el bruine basterdsuiker
3 el peper
3 el zout
3 el cayennepeper
1.5 el knoflookpoeder
In de BBQ;
Rooksnippers naar smaak
Voorbereiding;
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
Meng alle kruiden met elkaar en wrijf het vlees hier goed mee in.
Steek de Kamado/BBQ aan en zorg dat deze op een constante temperatuur van 100 ºC is.
Bereiding;
Leg het vlees op het rooster en steek een goede kerntemperatuur meter in het vlees.
Stel de meter in op 70 ºC.
Sluit de deksel en laat het vlees heel rustig gedurende ca. 5-6 uur garen naar 70 ºC kerntemperatuur.
Zodra de kerntemperatuur bereikt is haal je het vlees voorzichtig van het rooster en verpak het in stevig (dik) aluminium folie.
Leg het geheel terug op het rooster en gaar door naar 80 ºC kerntemperatuur. Dit bereik je in circa 2 uur.
Zodra deze temperatuur bereikt is haal je het vlees van het rooster en laat je het nog een half uur rusten in de folie.
Haal het vlees voorzichtig uit de folie, verwijder eventueel te grote stukken vet en trek de rest van het vlees met vorken, handen of mixer uit elkaar tot pulled pork.
Serveer het op bijvoorbeeld pidebrood of getoast brood met saus naar keuze.