Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Tempura: een Japans hoofdgerecht

Tempura: een Japans hoofdgerecht

minuten lezen

Groenten en vis zijn vaak te vinden in tempura. Typisch garnalen of witte vis worden geserveerd als zeevruchten. Uien en aardappelen of zoete aardappelen, evenals shiitake-paddenstoelen en kabocha (Japanse pompoen), groene paprika's en wortelen zijn enkele van de groenten die vaak worden gebruikt. Daarnaast kun je kaki-age krijgen, een bolvormige beignet gemaakt van een verscheidenheid aan groenten en zeevruchten. Het eigenaardige beslag van tempura onderscheidt het van ander gefrituurd voedsel. Vergeleken met andere frituur technieken wordt er bij panko minder vet gebruikt. De hoofdingrediënten van het beslag zijn losgeklopte eieren, bloem en koud water. Kruiden evenals olie of zetmeel kunnen af ​​en toe worden toegevoegd.

Tempura vandaag

Het tempura gerecht wordt tegenwoordig het vaakst gegeten bovenop sobanoedels en op pezen, een soort rijstkom. Het kan ook in sambal worden gedompeld en als bijgerecht worden geserveerd. Er zijn enkele gevallen waarin de sushi broodjes volgens de tempura methode worden gebakken, maar dit is zeer ongebruikelijk in Japan. Er zijn tal van extra voedingsmiddelen, waaronder ijs, fruit en noedels die in tempura stijl in beslag zijn gebakken. Tempura is tegenwoordig een fundamenteel onderdeel van de Japanse keuken. Deze keuken van buitenlandse oorsprong werd aangepast om iets volledig unieks te produceren om aan de Japanse voorkeuren te voldoen. Tempura is een voorbeeld van het Japanse talent bij het mengen van buitenlandse gerechten om iets geheel Japans te creëren.

In de vastentijd

Tempura is een perfecte illustratie van hoe de Japanners de buitenlandse keuken kunnen transformeren om aan hun eigen voorkeuren te voldoen en iets geheel vers en origineels te produceren. De Portugese missionarissen ontwikkelden deze stijl van frituren in de 17e eeuw. Het originele gerecht van de tempura is niet meer verkrijgbaar, maar het was een maaltijd die bedoeld was voor de vastentijd toen het eten van vlees door veel christelijke religies verboden is. Tempura werd voor het eerst geïntroduceerd rond Nagasaki, een commerciële haven stad. Japan was destijds geïsoleerd van de rest van de wereld. Het communiceerde alleen met de buitenwereld via zowel Chinese als Portugese en Nederlandse missionarissen en handelaren in deze havenstad. De tempura bereidingsmethode van frituren was volledig uniek voor Japan. Er was hier nooit een traditie geweest om maaltijden te frituren, in tegenstelling tot de meeste andere landen op de planeet. Gefrituurd voedsel is in Japan nooit echt van de grond gekomen, ondanks het feit dat het nabijgelegen China al lang gefrituurd voedsel heeft en dat Japan decennia eerder veel van China's culinaire cultuur had geabsorbeerd.

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account