Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Ibérico pluma product van de maand

Ibérico pluma product van de maand

minuten lezen

De Ibérico pluma is een stuk varkensvlees van het Ibérico varkensras uit Spanje. Dit varkensras staat bekend als het meest smaakvolle varkensras ter wereld. Het wordt ook wel het Wagyu onder de varkens genoemd. We vertellen je graag meer over dit stuk vlees.

Over de Ibérico pluma

'Pluma' betekent 'veer' in het Spaans, omdat het zou lijken op een veer. En wat is dan Ibérico? Het Ibérico varken is alleen te vinden op het Iberische schiereiland. Hier lopen ze vrij rond en worden ze beschermd door Spaanse wet- en regelgeving. Misschien ken je het woord pata negra wel, wat de Spaanse 'naam' voor Ibérico vlees is.
Het bijzondere aan dit varkensras is dat het een stuk kleiner en zwaarder ras is dan een 'normaal' varkensras. Het Ibérico vlees heeft meer intramusculair vet, wat betekent dat het goed gemarmerd is. En goed gemarmerd vlees is lekker sappig en mals. Het is zelfs zo sappig dat het bijna smelt in je mond. Daarnaast heeft het Ibérico varkensvlees een unieke, kruidige en bijzondere smaak. Dit komt doordat de varkens onder andere eikels eten.

Waar komt de Ibérico pluma vandaan?

Uit het Ibérico varken worden meer snitten worden gesneden dan uit een regulier varken. Stukken die bij een normaal varken worden gebruikt om worst en gehakt van te maken, zijn van het Ibérico varken lekker om te eten als steak. De Ibérico pluma komt van de veer van het varken. Dit zit achter de nek. 

Algemene bereidingswijze Ibérico pluma

De Ibérico pluma is eenvoudig te bereiden op de barbecue (of in de pan). Het makkelijke aan de Ibérico pluma is dat het niet intensief gekruid hoeft te worden: een beetje zout en peper is genoeg. Haal de pluma 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koelkast. Haal de Ibérico pluma 30 minuten voor bereiding uit de koelkast. Als je dit hebt gedaan, kun je beginnen met grillen. Grill de pluma ongeveer 4 minuten per kant, direct op 200 °C . Heb je een kernthermometer? Steek deze dan in het vlees en houdt een kerntemperatuur van 60 °C aan voor een medium gaarheid. Laat ze dan nog even 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: drink een lekker, verfrissend biertje bij de Ibérico pluma. Perfect om de 'vetten' in evenwicht te brengen.

Recepten met Ibérico pluma

Heb je wat inspiratie nodig wat je kunt bereiden met Ibérico pluma? We hebben een paar recepten voor je klaarstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ibérico pluma met komkommersalade? Of misschien is Ibérico pluma met zwarte peper miso wat voor jou.

De Ibérico pluma heb je zo in huis

Heb je vragen over de Ibérico pluma of een ander product? Neem dan gerust contact op met ons op, door te bellen met 070-2017034 of kom langs in onze winkel.  Als je op een doordeweekse dag vóór 10:00 uur bestelt, heb je de Ibérico pluma vaak dezelfde avond al in huis! Geniet van echt Spaans Ibérico varkensvlees.

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account