Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Het geheim voor een goede stoofpot

Het geheim voor een goede stoofpot

minuten lezen

Tijdens deze koude dagen is stoofvlees erg in trek. En wij snappen dat wel, want stoofvlees is heerlijk èn makkelijk voor te bereiden. Alleen nog even een (paar) uur(tjes) stoven en je kunt lekker gaan genieten. Wij delen een paar gouden tips om overheerlijk stoofvlees te bereiden.

Temperatuur bij stoven

Stoven is het best te omschrijven als een kooktechniek waarbij vlees of groenten met vloeistof in een gesloten pan op een laag tot middelhoog vuur worden gekookt. Zorg er daarom altijd voor dat de stoofpot niet uitdroogt. Blijf tijdens de bereiding iets onder de kooktemperatuur, rond de 80-95 graden. Op deze temperatuur worden zowel vlees als groenten het best gestoomd zonder uit te drogen.

Meerdere smaaklagen

Bereid de stoofpot door geleidelijk verschillende kruiden toe te voegen. Begin altijd met de basis: gesnipperde uien, voeg dan andere aromatische groenten toe zoals wortelen, prei, selderij en venkel. Naast groenten zijn ook kruiden en specerijen nodig. De meest gebruikte en dus noodzakelijke zijn; kruidnagel, jeneverbessen, steranijs, kaneelstokje en peper. Voeg tot slot laurierblaadjes, rozemarijn en tijm toe en je hebt een heerlijk stoofpotje.

Kies het geschikte bindmiddel

Voor een rijke saus wordt het bindmiddel bijna altijd aan het einde van het kookproces toegevoegd. We noemen er graag drie van de meest populaire:

  • Dikke Willem: Dit is een oude culinaire term voor een saus, bestaande uit gelijke delen maïzena of bloem en water.
  • Traditioneel bindmiddel is ook zeer geschikt om smaak aan je eten te geven en is perfect te gebruiken voor de bereiding van stoofvlees.
  • Groenten als bindmiddel: Bonen, linzen, aardappelen of tropische neef Eddowortel zijn bijvoorbeeld erg zetmeelrijk en werken daarom goed als bindmiddel.

TIP: Wacht tot het gerecht is afgekoeld, tot ongeveer 50°C, voordat je het serveert. Hierdoor komen alle smaken tot hun recht en heeft het vlees een deel van het verloren vocht weer opgenomen, wat zorgt voor een bijzonder sappig eindresultaat.

Inspiratie

Je bent vast al wel bekend met het stoofvlees van het rund. Maar wist je dat er nog meer soorten stoofvlees bestaan? Laat je eens verrassen en neem bijvoorbeeld een keer zebrastoofvlees. Het zebravlees is wat zoeter en brengt een nieuwe smaak aan jouw stoofpot. Daarnaast hebben we heerlijk mager en mals struisvogel stoofvlees in ons assortiment. Op zoek naar een nieuw stoofvlees recept? Probeer dan eens hertenstoofvlees met Indian curry (het recept) of wildzwijn stoofvlees met rode wijn (het recept). Dit zijn twee eenvoudige recepten om te maken en een feest om op tafel te zetten!

Waar te koop?

De verschillende soorten stoofvlees koop je bij online slager LeJean. Wil je meer weten over stoofvlees? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt bellen naar (0)70 201 7034  of mail je vraag naar [email protected]. We staan elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account