Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
10 BBQ Tips & Trics

10 BBQ Tips & Trics

minuten lezen

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, met deze tips kan je het hele jaar door barbecueën.


De juiste spullen

Voordat je begint met barbecueën, is het natuurlijk handig dat je de juiste spullen hebt. Naast een goede en stevige barbecue of Kamado, zijn de volgende spullen onmisbaar voor een goede bbq:

- Een BBQ tang
- Vuurvaste handschoenen
- Vlees thermometer en/of een steak sensor
- Siliconen kwastje (die geen haren op je vlees achterlaat)
- Stalen borstel om het rooster tussendoor te reinigen
- Stevige aluminiumfolie
- Een schort in geval van morsen (je wilt er natuurlijk wel goed uitzien tijdens het eten)

 

Tip 1. Gebruik houtskool

Gebruik houtskool voor het beste barbecue resultaat. Waarom geen briketten? Briketten (of ander geperst materiaal) geeft vaak een andere smaak doordat er producten zijn toegevoegd om het te persen. Houtskool is puur natuur en geeft een heerlijke smaak.
Steek het houtskool aan met een brander/looftlighter. Wacht totdat de kolen grijs zijn: dit voorkomt vlammen en te heet vuur.


Tip 2. Zorg voor een koude zone

Laat het vlees na bereiding 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Door vlees te laten rusten, kunnen de vleessappen zich beter te verdelen over het vlees. Zorg daarom voor een koude zone in je barbecue.


Tip 3. Ontdooi het vlees

Het is belangrijk dat het vlees goed ontdooid is voordat je het gaat bereiden. Vlees ontdooien hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ontdooi vlees bij voorkeur altijd in de koelkast. Hier vind je tips over het (snel) ontdooien van bevroren vlees. Laat het vlees een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen (ongeveer 18°C). Hierdoor zal het dikke gedeelte van het vlees tijdens de bereiding sneller gaar worden. Let erop dat je het vlees niet in de zon zet.


Tip 4. Gebruik de juiste olie 

Gebruik bij voorkeur arachideolie of slaolie. Deze oliën hebben namelijk een hogere verbrandingstemperatuur.


Tip 5. Veel kruiden zijn niet nodig

Goed vlees heeft niet veel kruiden nodig. Meestal zijn peper en zout genoeg. Ga je bijvoorbeeld shortribs, spareribs of pig wings bereiden? Dan raden wij het aan om dit langzaam te garen. Deze producten zijn erg lekker met een rub.


Tip 6. Laat het vet zitten

Vlees met een randje vet geeft veel smaak, laat dit vooral aan het vlees zitten. Je kunt een sneetje in het vetrandje zetten, zodat het vlees niet opkrult.


Tip 7. Check de temperatuur van het vlees

Houd de kerntemperatuur van het vlees in de gaten met bijvoorbeeld een kerntemperatuurmeter. Hier vind je een handig overzicht voor kerntemperaturen van rundvlees. Wij adviseren rosé gebakken voor rundvlees, maar smaken verschillen. Doe wat je lekker vindt!


Tip 8. Leg niet teveel vlees op de barbecue

Elk stuk vlees heeft een andere bereiding nodig. Maak het jezelf makkelijk en leg niet teveel vlees in één keer op de barbecue. Hierdoor behoud je het overzicht.

stokjes op bbq


Tip 9. Keer het vlees niet te snel om

Als je het vlees te snel wilt keren, dan zal je misschien wel merken dat het aan het rooster plakt. Keer niet te snel om, maar laat vlees nog even rustig liggen. Het laat vanzelf los. Extra tip: draai het vlees niet om met een vork, maar met een tang. Hierdoor blijven de sappen in het vlees.


Tip 10. Wees tegendraads

Ben je zover om het vlees te snijden? Snijd dan tegen de draad in! Door het snijden tegen de draad in, wordt het vlees malser als je het eet. De draad zijn de spiervezels die je ziet deze lopen in het vlees.

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account