18 July 2019

BBQ Tips & Trics

Lente, zomer, herfst of winter, met deze tips gebruik je je BBQ het jaar rond.

Voor een perfecte BBQ hieronder enkele tips van uw online slager;

Gereedschappen;

Naast een stevige BBQ of Kamado zijn onderstaande gereedschappen onmisbaar;

 

Lange BBQ tang

Vuurvaste handschoenen

Vlees thermometer

Siliconen kwastje (een die geen haren op je vlees achterlaat)

Stalen borstel om je rooster tussendoor te reinigen

Schort, je wilt er met het eten ook nog redelijk uitzien....

Stevig aluminium folie om eventueel je vis of vlees in te verpakken/laten rusten

 

1. Geduld;

Voor een juiste bereiding gebruikt u bij voorkeur houtskool. Briketten of ander geperst materiaal geeft vaak een andere smaak doordat er producten zijn toegevoegd om het te persen.

Houtskool is puur natuur en geeft bovenal een heerlijke smaak.

Steek het houtskool aan met een brander/looftlighter of gebruik houtsnippers.

Wacht totdat de kolen grijs zijn, dit voorkomt vlammen en te heet vuur.

 

 

Zorg voor een koude zone in je BBQ, je hebt dan ruimte om je vlees te laten rusten.

 

 

2. Bereiden;

Ontdooi vlees bij voorkeur altijd in de koelkast

Voordeel van BBQ is dat we alles van te voren kunnen klaar zetten. Bewaar wel het vlees zoveel mogelijk in de koelkast tot de bereiding.

Vlak voor het bereiden het rundvlees op temperatuur laten komen, niet in de hete zon... bakken doen we op de BBQ......

Kip en gevogelte altijd door en door garen.

Gebruik een goede olie, voorkeur arachideolie of slaolie. Deze hebben een hogere verbrandingstemperatuur. Olijfolie gebruiken wij liever in de salade.

Kruid alles naar wens maar gebruik niet teveel. Wij adviseren Peper en Zout. Goed vlees heeft echt niet veel nodig.

Slow cook producten als shortribs, spareribs kunnen natuurlijk wel met een rub bereidt worden.

Vlees met een randje vet geeft veel smaak, laat dit vooral aan het vlees zitten. Geef een sneetje in het vetrandje zodat je vlees niet opkrult.

Check de temperatuur van het vlees, 45-52 graden is mooi rosé, boven de 70 graden dan is het door en door gebakken.

Wij adviseren rosé voor als ons rundvlees, maar smaken verschillen dus doe wat je lekker vindt.

Keer niet te snel om, laat vlees rustig even liggen. Het laat vanzelf los. Probeer je het vlees te snel te keren dan merk je dat het aan het rooster plakt. Ook hier geldt, geduld eerst..

Vlees gereed, laat het even rusten alvorens je het gaat snijden. Bewaar het even in aluminiumfolie en leg het voor een 5 minuten weg.

Snijden van rundvlees? Tegen de draad in! Wees dus lekker tegendraads. Door het snijden tegen de draad in wordt het malser al je het eet. De draad zijn de spiervezels die je ziet lopen in het vlees.

 

Geniet met familie en vrienden!

 

 

 

Nog vragen?

Bel ons gerust op +31 71 580 8034 mail ons op [email protected] of stel je vraag op onze chatfunctie.

 

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »