Bavette steak

LeJean Bavette Steak Black Angus

ca. 300 gram

€11,09
LeJean Flank Steak Black Angus

ca. 650 gram

€21,45
LeJean Bavette Black Angus

ca. 1225 gram

€42,85
LeJean Bavette spies Black Angus

ca. 3x ca 130gram

€17,99

Bavette steak

Een bavette steak, ook wel flank steak genoemd is een heerlijk en lekker dun stuk rundvlees. Hoewel dit vlees redelijk bekend is in ons land, merken we toch dat mensen vaak moeite hebben met de bereidingswijze. Doordat deze bereidingswijze ongelofelijk belangrijk is voor de uiteindelijke smaak van het vlees vertellen we je hier dan ook graag meer over. Daarnaast vertellen we je ook meer over waar de bavette steak precies vandaan komt en over de verschillende mogelijkheden in ons assortiment.

Wat is een bavette steak?

De bavette is afkomstig van de ‘flank’ van een koe, vandaar ook de benaming flank steak. Dit gedeelte bevindt zich in het dikste gedeelte van de buikwand. Dit vlees is tijdens het leven van de koe vrijwel constant in beweging en helpt om de buikwand te beschermen. Het vlees is stevig en bevat een lange draad in combinatie met vliezen. Hierdoor zal de steak dan ook wat minder mals zijn dan bijvoorbeeld bij een Picanha steak het geval is, maar in ieder geval kunnen wij je verzekeren dat je zeker zal genieten van een bavette steak. Dit stuk vlees wordt in Nederland ook wel een vanglap, vinkenlap of dus bijvoorbeeld een flank steak genoemd.

De smaak en onze mogelijkheden

Een bavette steak is bijzonder vol van smaak. Hierdoor is het dan ook niet nodig om het vlees te voorzien van een dikke laag kruiden. Natuurlijk is dit wel mogelijk indien je hier de voorkeur aan geeft, maar naar onze mening is een lichte kruidenrub of enkel een dunne laag van peper en zout al voldoende. Binnen het assortiment van LeJean heb je tevens de mogelijkheid om te kiezen uit vlees dat afkomstig is van het runderras Black Angus of vlees dat afkomstig is van een Blonde d’Aquitaine. De keuze is aan jou en voor meer informatie over deze twee verschillende soorten runderrassen is het mogelijk om de productinformatie te raadplegen.

De bereidingswijze

Indien je de bavette steak gaat bereiden heb je verschillende mogelijkheden. Voor welke manier je dan ook kiest is in de meeste gevallen afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De bereiding is niet bijzonder moeilijk, maar wel dient er rekening worden gehouden met het feit dat je een dun stuk vlees gaat bereiden. Hierdoor zal het vlees dan ook snel gaar worden, waardoor het mogelijk is dat je het vlees op een onoplettend moment zal overgaren. Probeer dit altijd te voorkomen, aangezien dit de smaak van het vlees op een negatieve manier zal beïnvloeden. Het is belangrijk dat de bavette steak van binnen een rode kleur heeft voor de meest optimale smaak. Hieronder gaan we je meer vertellen over de verschillende bereidingswijzen.

Bakken

Veel mensen zullen ervoor kiezen om hun bavette steak te bakken in de pan. Dit is dan ook de meest voor de hand liggende mogelijkheid en neemt in principe het minste tijd in beslag. Voordat je het vlees echter gaat bakken in de pan is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is gekomen. Wanneer dit het geval is pak je een stuk boter en laat je het boter smelten in de pan. Op het moment dat alle boter is gesmolten plaats je de bavette steak in de pan en bak je deze aan beide kanten goed bruin op een hoge temperatuur. Verlaag volgens de temperatuur en laat het vlees enkele minuten garen. Haal de bavette steak uit de pan en plaats deze in aluminium folie. Laat het geheel vervolgens enkele minuten rusten, zodat het vlees extra op smaak zal komen. Tot slot snijdt je het vlees in verschillende stukken en kan je genieten van een bijzonder smaakvol avondmaal.

Braden

Indien je het vlees wilt braden dien je iets anders te werk te gaan dan bij het bakken van het vlees het geval is. Het eerste gedeelte van de bereiding is echter hetzelfde. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur komt en bak het vlees aan beide zijden bruin in de pan. Zodra dit het geval is plaats je de bavette steak in de oven tot het moment dat er een kerntemperatuur van 50 ℃ is bereikt. Controleer de kerntemperatuur door gebruik te maken van een kernthermometer óf let goed op de cuisson van het vlees.

Grillen

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om de bavette steak te grillen. Zorg er in dit geval voor dat je de barbecue verwarmt tot er een temperatuur van 100-110 ℃ is bereikt. Plaats vervolgens het vlees op de barbecue en maak gebruik van een kernthermometer om de temperatuur van het vlees in de gaten te houden. Zodra het binnenste gedeelte van het vlees een temperatuur van 53 ℃ heeft bereikt haal je het vlees even van de barbecue. Laat het vlees enkele minuten rusten, terwijl je de temperatuur van de barbecue verhoogt. Grill het vlees tot slot goed af, zodat er een heerlijk knapperig randje op de bavette steak ontstaat.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »