Varkensschouder

LeJean Boston butt

ca. 5100 gram

€48,45

Varkensschouder

Een varkensschouder is een machtig stuk vlees en staat bekend om de mooie vetlaag die voor extra smaak zorgt. Varkensschouders zijn ideaal om te bereiden wanneer je met een grote groep personen heerlijk wilt dineren. Doordat de schouderspieren van een varken vrijwel constant in beweging zijn is het vlees volledig doorbloed. Dit zorgt er aan de ene kant voor het vlees wat minder mals is, maar dit zorgt anderzijds wel voor een heerlijke smaak. Wel is het van groot belang dat je de schouder op de juiste manier weet te bereiden, maar hier vertellen we je later meer over.

Wat is een varkensschouder?

Binnen ons assortiment kan je terecht voor een ‘Boston butt’. De naam van deze schouder is ontleend aan de plek waar het vlees werd uitgesneden en hoe het vlees uiteindelijk ook werd opgeslagen. Zo bewaarde de slagers uit de Amerikaanse stad Boston het vlees in vaten. Deze vaten werden ‘butt’ genoemd. In de praktijk zien we vaak dat varkensschouders worden gebruikt voor het maken van pulled pork. Dit komt doordat dit vlees zich uitstekend leent voor een langzame bereiding. Het is zowel mogelijk om een varkensschouder op de barbecue als in de braadpan of een slowcooker te bereiden.

De smaak

Indien je de varkensschouder uit ons assortiment hebt bekeken zal je al snel tot de conclusie zijn komen dat dit vlees een behoorlijke vetlaag bevat. Zoals je misschien wel weet zorgt vet voor smaak en dit betekent dan ook dat de varkensschouders uit ons assortiment vol van smaak zijn. Houdt wel rekening met het feit dat het schouderblad en de varkensnek in de Boston butt aanwezig is. Het is mogelijk om deze beenderen te verwijderen indien je hier de voorkeur aan geeft. Wel moeten we je vertellen dat ook deze botten bijdragen aan extra smaak. Op het moment dat je het vlees namelijk gaat braden zal het bindweefsel vrijkomen. Hoe meer bindweefsel er vrijkomt, hoe malser het vlees zal worden en vandaar dat het van belang is om het vlees op een langzame wijze te bereiden.

De bereiding

Op het moment dat je de varkensschouder gaat bereiden zal je ten eerste starten met de marinade. Deze marinade kan uit verschillende ingrediënten bestaan, maar vaak zien we het gebruik van zout suiker, gember, kruidnagel, mosterdpoeder terug. Snijdt vervolgens met een mes verschillende ruiten met een diepte van 1 cm in het vlees en breng de marinade aan. Voor het beste resultaat raden wij het aan om de marinade minimaal 12 tot 24 uur te laten intrekken. Op het moment dat de marinade volledig in het vlees is getrokken haal je het vlees uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius en besprenkel de varkensschouder met Belgisch bier en water. Dek de schouder af met aluminiumfolie en plaats het gebraad in de oven voor 15 minuten en breng vervolgens de temperatuur van de oven terug naar 80 graden Celsius. Laat het vlees in de oven enkele uren garen totdat er een kerntemperatuur van 65 graden Celsius is bereikt. Haal de varkensschouder tot slot uit de oven en laat het gebraad enkele minuten rusten. Eventueel is het mogelijk om extra ingrediënten aan het vlees toe te voegen, zoals bijvoorbeeld cherrytomaatjes, maar dit is niet noodzakelijk en afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Vervolgens snijdt je de varkensschouder in verschillende stukken en wordt het mogelijk om dit vlees te serveren aan je gasten.

Neem contact met ons op

Contact opnemen met LeJean.nl is mogelijk indien je behoefte hebt aan meer informatie. Wij zijn in staat om al je vragen te beantwoorden en tevens kunnen we je voorzien van advies op maat. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Bestel vandaag nog jouw varkensschouder uit ons assortiment.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »