Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Picanha grasgevoerd Ierland

43,19

Deze picanha is sappig, eersteklas vlees met een volle smaak. Perfect op in zijn geheel te bereiden op de bbq. Het ziet er niet alleen fantastisch uit: zo smaakt het ook!

Op voorraad (2)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Picanha grasgevoerd Ierland

Over de picanha

De picanha ligt tegen de dikke lende, aan de achterkant van het rund, dichtbij de staart. Daarom wordt het in het Nederlands ook wel staartstuk genoemd. De picanha heeft een karakteristieke vetlaag waaraan dit braadstuk zijn populariteit te danken heeft. In Brazilië wordt de picanha veel gebruik voor de Churrasco-grillschotel. In Frankrijk wordt het stuk de coulotte steak genoemd en beschouwd als een ware delicatesse.

Waar komt deze picanha vandaan?

Het Ierse rundvlees heeft een sterke rode kleur, is fijnkorrelig, mooi gemarmerd en sappig en zacht, zelfs na het braden. Ons Ierse rundvlees komt uit het uitgestrekte weiland van Ierland. Door de ideale klimatologische omstandigheden op het eiland kunnen runderen van maart tot oktober genieten van een lange beweidingsperiode. Deze picanha weegt zo'n 1100 gram en is daarom goed geschikt om met 3 tot 4 personen van te eten.

Algemene bereidingstips

1. Ontdooi de picanha in de koelkast gedurende 24 uur.
2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamertemperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 1 uur voor bereiding).
3. Bereid de bbq voor op indirect grillen (140 °C). Verdeel de bbq in 2 zones: een warme (165 °C) en een gloeiend hete (250 °C) zone. Doe dit door het houtskool aan 1 kant van het rooster te leggen.
4. Snijd de mooie vetlaag kruislinks in.
5. Bestrooi de picanha met een rub en/of zout en peper.
6. Grill de picanha met de vetlaag naar boven op de warme zone (indirect) totdat een kern temperatuur van ongeveer 50 °C.
7. Verplaats de picanha naar de hete zone (directe) en draai de vetlaag naar het rooster en laat het vet lekker krokant uitbakken. Houd voor deze steak de volgende kerntemperaturen aan:
- Rare: 50 °C -52 °C
- Medium rare 55 °C- 58 °C
- Medium 60 °C - 63 °C, verder garen dan medium is zonde en af te raden.
8. Laat de picanha tot rust komen onder een theedoek totdat de kerntemperatuur is bereikt.     

Tip: wrijf de kruiden en zout ook goed tussen de ingesneden vetlaag, hierdoor bak het vet lekker krokant uit!

Deze picanha heb je zo in huis

Heb je vragen over deze grasgevoerde Ierse picanha of een ander product? Neem dan gerust contact op met ons op. Bel naar +31(0)702017034 of kom langs in onze winkel. Als je op een doordeweekse dag vóór 10:00 uur bestelt, heb je je bestelling vaak dezelfde avond al in huis! Komt dat niet uit? Geen probleem. Je kunt bij het afrekenen zelf de bezorgdag kiezen.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1060102
  • Herkomst: Ierland
  • Houdbaarheid: minimaal 5 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 26.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Picanha grasgevoerd Ierland
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account