Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Picanha Black Angus USA

97,45
Gratis verzending

USA graangevoerde picanha van het Black Angus rund. Deze picanha moet je eens geproefd hebben!

Op voorraad (1)
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Picanha Black Angus USA

Black Angus Picanha uit USA

Ons Amerikaanse rundvlees komt van de Colorado River in het zuidwesten van Amerika. De Black Angus runderen worden met grote zorg grootgebracht in de rauwe natuur en de natuurlijke weilanden. 
Na drie jaar op de rivierbedding worden de runderen voor ten minste 120 dagen naar een weidegrond verplaatst. Deze periode krijgen de dieren een graandieet met een hoog aandeel maïs om het vlees zijn authentieke en superieure marmering te geven. De marmering geeft het rundvlees een uitzonderlijke malsheid en smaak. 

Waar komt de picanha vandaan?

De picanha - ook wel staartstuk genoemd - ligt tegen de dikke lende, aan de achterkant van het rund dicht bij de staart. Vandaar de naam staartstuk.
De picanha heeft een karakteristieke vetlaag waaraan dit braadstuk zijn populariteit te danken heeft. In Brazilië gebruikt men de picanha met karakteristieke vetlaag voor de Churrasco-grillschotel. In Frankrijk wordt het stuk beschouwd als een ware delicatesse d, Coulotte Steak.

Algemene bereidingstips

De picanha is eenvoudig te bereiden, heerlijk mals door zijn superieure marmering met een heerlijke beef smaak.

1. Ontdooi de picanha in de koelkast gedurende 24 uur.
2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 1 uur voor bereiding).
3. Bereid de barbecue voor op indirect grillen, verdeel de barbecue in 2 zones: 1 warme (165˚C) en 1 gloeiend hete (250˚C). Dit doe je door het houtskool aan 1 kant van het rooster te leggen.
4. Snijd de fat cap kruislinks in
5. Bestrooi de picanha met een rub (bijvoorbeeld The Taste van NoRubbish) en/of zout en peper.
6. Grill de picanha met de vetlaag naar boven op de warme zone (indirect) totdat een kerntemperatuur van ongeveer 45˚C.
7. Verplaats de picanha naar de hete zone (directe) en draai de fat cap naar het rooster en laat het vet lekker krokant uitbakken.
8.Laat de picanha tot “rust” komen onder een theedoek.

Kerntemperaturen picanha

- Rare 50-52˚C
- Medium rare 55-58˚C
- Medium 60-63˚C.

Verder garen dan medium is zonde en raden wij af.

Tip: wrijf de kruiden en zout ook goed tussen de ingesneden vetlaag, hierdoor bak het vet lekker krokant uit!

Picanha Black Angus USA koop je bij online slager LeJean

Bestel eenvoudig jouw favoriete stukken vlees online. Bij besteding van €65,- is de verzending helemaal gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Heb je een vraag en/of opmerking over één van onze producten? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31(0)702017034

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1030105
  • Herkomst: USA
  • Houdbaarheid: minimaal 4mnd na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €49.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Picanha Black Angus USA
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account