Krokodillen vlees

LeJean Krokodil Filet

ca. 500 gram

€23,75

Krokodillen vlees

Er bestaat een grote kans dat je nog nooit krokodillen vlees hebt geproefd. Dit is dan ook niet zo verwonderlijk aangezien het aanbod van dit vlees in Nederland relatief beperkt is. Dit is compleet anders in Aziatische landen, want in deze landen staat dit vlees bekend als een ware delicatesse en is er een groot aanbod beschikbaar. Het vlees is mager en laat zich een klein beetje vergelijken met kippenvlees. Het vlees is heerlijk om te grillen en leent zich voor het maken van vele smakelijke gerechten. Wil jij de smaak van dit unieke vlees eens zelf ervaren? Bestel dan vandaag nog krokodil filet bij LeJean.nl. Uiteraard leven de krokodillen waar ons vlees van afkomstig is onder de meest gunstige omstandigheden en hier hoef je je dus geen zorgen over te maken.

De oorsprong van krokodillen vlees

Het krokodillen vlees uit ons assortiment is afkomstig uit Zuid-Afrika waar de reptielen leven op een zogenoemde ‘krokodillenfarm’. De krokodillen worden hier gefokt onder natuurlijke omstandigheden, waardoor het leven van deze reptielen vergelijkbaar is van krokodillen die leven in de vrije natuur. Zo hebben de krokodillen vrije toegang tot gras, zand en water en worden de natuurlijke leefomstandigheden zo goed mogelijk nagebootst. Doordat onze krokodillen dus een prima leven hebben zal dit de smaak van het vlees ongetwijfeld ten goede komen. Maar wat je mag nu precies verwachten van de smaak van krokodillen vlees?

De smaak

De smaak van het vlees van krokodillen is te vergelijken met de smaak van kippenvlees. De textuur van het vlees doet echter meer denken aan vis. Het vlees is lekker mager én cholesterolarm, waardoor het krokodillen vlees ook nog eens goed is voor je gezondheid. De vraag naar dit vlees in het Westerse gedeelte van de wereld neemt dan ook steeds meer toe. Dit is dan ook precies de reden dat wij ervoor hebben gekozen om dit vlees in ons assortiment op te nemen. Het vlees heeft een karakteristieke smaak en smaakt heerlijk op de barbecue, indien je het vlees natuurlijk op de juiste manier weet te bereiden. Hier vertellen we je dan ook graag wat meer over.

De bereiding

Krokodillen vlees is zowel te bereiden op de barbecue als in de pan. De bereidingswijze is dan ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De eerste stap is in ieder geval altijd het vlees bakken of grillen op hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat er een knapperig randje rondom het vlees. Vervolgens zet je het vlees op wat lager vuur en laat je het enkele minuten garen tot het moment dat het vlees voor jou de gewenste gaarheid heeft bereikt. Laat het vlees na het bakken enkele minuten rusten, zodat alle smaakstoffen zich verspreiden door het krokodillen vlees.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons krokodillen vlees afkomstig uit Zuid-Afrika of heb je andere vragen die je aan ons wilt stellen? Dan mag het duidelijk zijn dat wij je van dienst kunnen zijn. Wij zijn namelijk zowel telefonisch, als via e-mail bereikbaar en eventueel is het ook nog mogelijk om het contactformulier in te vullen óf om gebruik te maken van de aanwezige chatfunctie op onze website. Indien je wilt bellen kan dit naar het volgende nummer: +31 (0)70 201 7034. Mailen kan naar [email protected] In ieder geval vertellen wij je graag meer over alle soorten vlees uit ons assortiment, zodat je precies weet wat je van het vlees kan en mag verwachten. Daarnaast kunnen we je natuurlijk ook meer vertellen over de mogelijke bereidingswijzen en wat hier nu allemaal precies bij komt kijken. Bestel vandaag nog jouw krokodillen vlees bij LeJean.nl en ervaar zelf de smaak die dit exotisch vlees met zich meebrengt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »