Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wagyu: wat is het en welke moet je kiezen?

Wagyu: wat is het en welke moet je kiezen?

minuten lezen

Misschien heb je het weleens gehoord: Wagyu. Dit exclusieve vlees behoort tot de top van rundvlees. Maar wat maakt het zo speciaal en waar komt ons Wagyu vandaan? We vertellen het allemaal in deze blog.

Wat is Wagyu?

Wagyu speek je uit als “wag-joe” en betekent letterlijk ‘Japanse koe’. Wagyu is een Japans runderras en 100% Wagyu komt dan ook exclusief uit Japan. Maar in de loop der jaren is er een Wagyu-kruising ontwikkeld in Australië. De Australian Wagyu Association is, buiten Japan, de grootste vereniging van Wagyu-producenten. Doordat ze een originele Japanse Wagyu stier hebben gefokt met een lokale Black Angus rund, is deze Wagyu-kruising ontstaan. Dit unieke Australische Wagyu vlees vind je in ons assortiment; het is voordeliger dan de 100% Japanse Wagyu, van hoge kwaliteit en halal. Deze Australische runderen  leven minimaal 18 maanden op uitgestrekte (gras)vlaktes. Daarnaast krijgen ze minimaal 200 dagen GGO-vrij*, hoogwaardig graan.

De beste Wagyu

Wagyu staat bekend om de prachtige, dunne vetaderen in het vlees. Ook wel marmering genoemd. Het vet lost tijdens de bereiding op en dat zorgt voor superzacht vlees. Zo zacht dat het vlees op je tong zal smelten. Maar elke Wagyu heeft een andere hoeveelheid marmering - en dus een andere kwaliteit.  Daarom krijgt het (Australisch) Wagyu een zogenaamde BMS. BMS staat voor Beef Marble Score en wordt gebruikt om die marmering te beoordelen. Hoe hoger het getal, hoe meer dunne vetaderen en hoe malser het vlees. De hoogst haalde BMS score is 12. Als je een Wagyu picanha BMS 8+ koopt, heb je dus één van de beste Australische Wagyu in handen.

Hoe Wagyu bereiden?

De smaak van Wagyu is niet te vergelijken met andere runderrassen. Het bestaat voornamelijk uit enkelvoudig onverzadigde vetten, maar het heeft een laag smeltpunt. Wagyu is dan ook de hoogste kwaliteit, boterzacht en smaakvol. En dat wil je natuurlijk goed klaarmaken. 

Bij online slager LeJean zijn er allerlei stukken Wagyu verkrijgbaar, bijvoorbeeld een ribeye of picanha. Daarom is er ook niet één algemene bereidingswijze voor Wagyu. Bij Wagyu vanaf BMS 7 hoef je geen boter of olie te gebruiken, aangezien het vet in het vlees zelf zal smelen. Kruid het vlees voor bereiding licht met een beetje zout. Meer kruiden hoef je niet toe te voegen. Serveer eventueel een saus bij de Wagyu, bijvoorbeeld chimichurri, maar dit hoeft niet. Wagyu vlees is namelijk al erg smaakvol.

Waar te koop?

Australisch Wagyu koop je bij online slager LeJean. Wil je meer weten over Wagyu? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt bellen naar (0)70 201 7034  of mail je vraag naar [email protected]. We staan elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

 

* Genetisch gemodificeerd organisme

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account