Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Bavette Black Angus USA

77,85
Gratis verzending
Op voorraad (1)
- +
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Bavette Black Angus USA

Over de bavette

De bavette komt van de dikke rand in de vang van de rund. Dit is de schuine spier onder de ribbenkast van de rund (tussen de brisket en de flank steak). De bavette is mager en echt werkvlees: het heeft veel beweging gehad. Hierdoor heeft de bavette een grove draad en is het ongelooflijk mals. Dit vergeten stuk vlees wordt in de USA ook wel flapmeat of top butt genoemd. In Frankrijk wordt de bavette gezien als een echte delicatesse. Daar wordt de bavette ook wel Bavette d`Aloyau genoemd.

Waar komt de bavette vandaan?

Deze bavette komt uit de USA. De Amerikaanse runderen zijn minimaal 120 dagen graangevoerd. In de midden- en zuidwest-Amerikaanse keuken is deze steak enorm populair door de kenmerkende beef smaak. Deze bavette is mooi zwaar gemarmerd, zeer sappig en vol smaak.

Algemene bereidingswijze

1. Leg het vlees minimaal 24 uur van te voren in de koelkast om te ontdooien.
2. Dep het vlees droog, verwarm de grill (indirect) of oven voor op een temperatuur van 100 °C. Marineren is niet nodig.
3. Haal de bavette bij een kerntemperatuur van 49 °C van de hittebron.
4. Stook de BBQ (direct) flink op (of zet de oven aan oven) naar 200 °C en schroei de bavette aan alle kanten mooi dicht.
5. De bavette is medium rare als de kerntemperatuur van 52 °C is bereikt. We raden je aan niet verder te garen dan medium.
6. Laat het vlees nog even 5 minuten rusten in aluminiumfolie
7. Snijd de bavette en gebruik een beetje piramide zout

Tip: snijd het vlees haaks op de draad. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft. 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 45875USA
  • Herkomst: USA
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 2000 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €37.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Bavette Black Angus USA
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account