Bavette Black Angus USA

Nog geen reviews

Bavette Black Angus USA

74,05

2 stuks op voorraad van dit gewicht
 • Gratis verzending vanaf €50
 • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Ongelooflijk mals en aromatisch, dat is de USA Bavette. Met passie en vakmanschap gefokt voor een premium stuk Black Angus rundvlees.

 • Herkomst: USA
 • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
 • Gewicht: 2000 gram
 • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
 • Kiloprijs: €37.99
 • Samenstelling: 100% Rundvlees

BESCHRIJVING

USA Bavette 

De Amerikanen noemen het ook wel de Top Butt of Flapmeat, waar de Franse het de Bavette d`Aloyau noemen. Hoe dan ook deze Bavette wordt gesneden van de Flank en is een plat, zwaar gemarmerd, zeer sappig stuk Black Angus rundvlees. Onze Amerikaanse runderen zijn minimaal 120 dagen graangevoerd. In de midden- en zuidwest-Amerikaanse keuken is deze steak enorm populair door zijn kenmerkende BEEF smaak. 

Waar komt de bavette vandaan?

De bavette is afkomstig van de schuine spier onder de ribbenkast van het rund. In BBQ jargon, ligt de bavette aan de binnenkant van de buikholte tussen de Brisket en Flanksteak.

Bereiding

 1. Leg het vlees minimaal 24 uur van te voren in de koelkast om te ontdooien
 2. verwijder de verpakking en dep het vlees droog, verwarm de grill (indirect) of oven voor op een temperatuur van 100 °C
 3. Bij een kerntemperatuur van 49 °C verwijderen van de hitte bron.
 4. Stook de BBQ (direct) of oven flink op naar 200 °C en schroei de bavette aan alle kanten mooi dicht.
 5. Bij een kerntemperatuur van 52 °C het vlees afgedekt 5 minuten laten rusten
 6. Aansnijden maar, een beetje piramide zout volstaat! 

Tip: het is belangrijk hoe je het vlees aansnijdt. De bavette heeft een grove draad (de structuur van het vlees). Als je goed kijkt zie je de lijnen (draad) één kant oplopen. Als je jouw steak aansnijdt, zorg er dan voor dat je haaks op de draad snijdt. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft. Haak op de draad snijden geldt overigens voor al het vlees.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »