Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wilde duivenfilet met koolrabi

Wilde duivenfilet met koolrabi

minuten lezen

Ingrediënten

- 2 wilde duiven
- 200 gram groene kool 
- 200 gram spitskool 
- 1 koolrabi
- 200 gram verse suikermaïs
- 1/2 bosje krulpeterselie
- 2 sjalotten
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 8 witte uien
- 200 gram roomboter
- 50 ml kookroom
- Foelie

Voor de jus
- 2 sjalotten, fijn gesneden
- 1 tak rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 6 jenever bessen
- 500 ml wildfond
- 500 ml kippenfond
- 200 ml whiskey (blend)
- 100 gram gezoute dobbelsteen spekjes

Bereiding

De jus
1. Haal de filets van het karkas. Houd dit apart om straks te bakken. Snijd de boutjes er ook af. Die heb je voor dit recept niet nodig.
2. Braad de karkassen aan in boter met de sjalotten en het dobbelsteen spek.
3. Voeg de kruiden toe als de karkassen bruin kleuren, schenk de whiskey (famous grouse) erbij en flambeer (voorzichtig).
4. Blus met de kippenfond, laat tot een derde inkoken. Voeg de wildfond toe, laat weer tot een derde inkoken. Zeef de jus en houd hem warm.

Lekker erbij
1. Breng in een ruime pan water aan de kook met een schepje zout. Snijd de kool fijn.
2. Blancheer de fijngesneden kool kort in de pan.
3. Giet af en koel de kool in een bak water met ijsblokjes (dan behoudt het blad zijn kleur).
4. Stoof de koolblaadjes vlak voor het serveren nog even aan in wat boter met fijngesneden sjalot. Breng op smaak met peper, zout en een beetje foelie of nootmuskaat.
5. Kook de aardappelen gaar in de schil.
6. Pel ze en snijd ze in stukken.
7. Snijd twee uien in stukjes en bak die goudbruin.
8. Prak de uien door de aardappelen. Roer er 50 gram boter en 50 ml room doorheen. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
9. Snijd of schraap de maïskorrels los van de kolf. Bak de korrels in een klontje boter. Voeg op het laatst wat zout en gehakte peterselie toe.
10. Kook de koolrabi in kokend water met zout tot het beetgaar is.
11. Snijd er dunne plakjes van en steek daar rondjes uit met een uitsteekvormpje (diameter van 1,5 cm). Besprenkel de rondjes met wat olijfolie en witte wijnazijn, bestrooi met peper en grof zout.
12. Snijd zes uien in ringen.
13. Stoof de uien op zacht vuur in 150 gram boter zonder ze te laten kleuren.
14. Doe de uien vervolgens een blender, samen met wat peper, zout en een scheutje rode wijn azijn. Blend tot een gladde puree.

De filets
1. Bak de duivenborsten op de velkant tot het vel goudbruin en krokant is.
2. Draai de filets om en zet ze in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat 5 minuten doorgaren.
3. Haal de filets uit de oven, draai ze weer om en laat ze nog 5 minuten rusten.

 

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account