17 June 2017

Ribeye met teriyakisaus en gegrilde asperges

 

Ingrediënten voor 2 personen

2 ribeye steaks van ca. 250 g.

Groene asperges

1 el sesamzaadjes

 

Voor de teriyakisaus:

75 ml sojasaus

75 ml mirin (Japanse zoete rijstwijn)

75 ml sake

15 g suiker

  

  1. Haal de ribeye steaks een half uur voor bereiding uit de koelkast en verpakking en laat afgedekt op temperatuur komen.
  2. Meng intussen voor de saus alle ingrediënten in een steelpannetje goed door elkaar. Breng de saus op middelhoog vuur aan de kook en laat de saus vervolgens nog een aantal minuten zachtjes pruttelen. Haal het pannetje van het fornuis en laat de saus afkoelen.
  3. Verwarm een (grill)pan of steek de barbecue aan, smeer het vlees in met een beetje (olijf)olie en leg de ribeye steaks in de pan of op de barbecue.
  4. Bak de ribeye steaks circa 3 minuten aan elke kant tot een kerntemperatuur van 54 °C voor een medium-rare garing. Haal de ribeye vervolgens van het rooster en laat 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. 
  5. Terwijl de ribeye rust, smeer je de asperges in met een beetje olijfolie en leg je ze voor 2 à 3 minuten op de grill of barbecue. Regelmatig keren.
  6. Peper en zout de ribeye steaks en serveer door in mooie plakjes te snijden. Leg deze samen met de asperges op je bord. Schep als laatst de teriyakisaus over het vlees en naar wens de sesamzaadjes.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »