31 October 2018

Lolly van eendenrillettes

Steel de show met dit recept, snel, origineel en een heerlijke combinatie!

Ingrediënten voor 8 lolly’s
125 g eendenrillettes
50 g pistachenoten

 

 

Ingrediënten voor 8 lolly’s
125 g eendenrillettes
1 sjalotje
750 ml bietensap
1 laurierblaadje
3 blaadjes gelatine

 

 

 

 

Lolly van eendenrillettes met pistachecrunch

 

 

Bereiding
• Verdeel de rillettes in 8 gelijke porties en rol er mooie balletjes van. Hak de pistachenoten grof en strooi ze in een ondiep schaaltje.
• Rol de rillettesballetjes één voor één door de grofgehakte pistachenoten en steek er een cocktailprikker in. Bewaar de lolly’s tot serveren in de koelkast.
• Serveer de lolly’s op een mooie plank of schaal.

 

 

Lolly van eendenrillettes met bietengelei

Bereiding
• Verdeel de rillettes in 8 gelijke porties en rol er mooie balletjes van. Leg ze afgedekt in de koelkast om ze op te laten stijven.
• Pel en snipper voor de bietengelei het sjalotje. Doe met het bietensap, het laurierblaadje en flink wat zwarte peper in een steelpan en breng op medium vuur aan de kook. Laat in ca. 15 minuten inkoken tot 200 milliliter. Week intussen de gelatine in ruim koud water.
• Schenk het ingekookte bietensap door een zeef. Knijp de gelatine uit en los in het warme sap op. Schenk het in een smal en niet te diep glas (hierdoor kun je de lolly’s straks goed in het sap dopen) en laat afkoelen tot het begint te geleren.
• Steek in elk rillettesballetje een cocktailprikker en doop in de bietengelei. Zet ze op een stuk bakpapier omdat ze anders aan de bord of schaal blijven kleven. Zet tot serveren in de koelkast.
• Haal de lolly’s van het bakpapier en serveer ze op een mooie plank of schaal.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »