12 November 2019

Lam Curry met naanbrood

Een smaakvol gerecht met lamsvlees en heel veel specerijen die de curry smaak geven.

Ingrediënten;

Voor 6 personen;

Ca. 1500 gr lamsbout zonder been

2 el olie

2 kleine uien

5 teentjes knoflook

5 cm verse gemberwortel

6 kardemompeulen

2 steranijs

2 el kerriepoeder

2 tl gemalen koriander

2 tl gemalen komijn

2 tl garam masala

6 el tomatenpuree (2 blikjes)

700 ml water

2 tl suiker

2 el mangochutney (optie)

6 Naanbrood of Rotivellen

Voorbereiding;

Laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen

Snij de ui fijn, plet en hak 3 teentjes knoflook, schil de gember en rasp of hak deze fijn.

Snij de lamsbout in blokjes van circa 3x3 cm.

Bereiding;

Verhit olie in een zware koekenpan (voorkeur gietijzer) op middelmatig vuur en voeg de ui, knoflook en gember toe. 

Bak tot de ui zacht en glazig is, in ongeveer 10 minuten tijd. Voeg alle kruiden toe en bak deze even kort mee om de aroma's beter uit de kruiden te laten komen.

Voeg de tomatenpuree toe en het lamsvlees en meng/bak alles gedurende 5-8 minuten goed door elkaar.

Voeg het water toe en zorg dat alles net onder staat.

Zet de deksel op de pan en laat het geheel garen in circa 60-70 minuten. 

Tip; zet de pan met deksel eventueel in een voorverwarmde oven van 120 ºC gedurende de gaartijd. Zo gaart het vlees heel rustig en voorkomt u aanbakken door de gaspit.

Na de bereidingstijd proeft u het vlees, zodra het goed gaar is brengt u het op smaak met peper en zout en suiker.

Meng nu de mangochutney erdoorheen (mag, zonder is de curry iets minder pittig)

Serveer het geheel op een voorverwarmd borden garneer met klein beetje verse koriander.

Lekker met naan brood of roti vellen. Serveer met mangochutney 

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »