07 December 2018
Krokodil goulash op Creoolse wijze
Heerlijke goulash maar dan net even anders... Met Krokodil
Ingrediënten;
1 kg Krokodilgoulash
½ Groene paprika in blokjes gesneden
½ Gehakte ui
½ Gehakte ui
2 Stelen witte selder
250 gr. gepelde tomaat
1 EL Bruine suiker
100ml Witte wijn
½ EL Limoensap
kruidnagel
250 gr. gepelde tomaat
1 EL Bruine suiker
100ml Witte wijn
½ EL Limoensap
kruidnagel
laurier
peper
zout
tabasco
tabasco
Worcestershire sauce
Voorbereiding;
Laat het vlees op een uur voor bereiding op temperatuur komen.
Snijdt de paprika in kleine blokjes van 2 x 2 cm.
Pel de ui en snipper deze, snij de selderij in kleine stukjes van ongeveer 2 bij 2
Bereiding;
Smelt de boter in de pan, voeg de paprika, ui en selder toe, laat 10 min stoven.
Kruid met peper, zout, laurier, kruidnagel en suiker, en breng aan de kook. Bak het krokodilvlees bruin aan, voeg de gepelde tomaat eraan toe, laat zachtjes 45 min sudderen, af en toe roeren en eventueel een weinig bouillon toevoegen.
Neem van het vuur en werk af met witte wijn, limoensap, Engelse saus en tabasco.
Kook ondertussen de (wilde) rijst