Frisse salade met reepjes gebakken Hertenhaas
Ingrediënten;
Voor 4 personen
500 g Hertenhaas
3 el zonnebloemolie
Voor de marinade;
200 ml sojasaus
2 tl wasabipasta, of naar smaak
Voor de salade;
4 kropjes little gem
8 cherrytomaatjes
1 sinaasappel
16 bolletjes mini mozzarella
20 gele Tomberries
60 ml mango-azijn
Voorbereiding;
Snijd de hertenhaas in reepjes van ongeveer van 1x 1 x 3 centimeter en leg ze in een schaaltje.
Meng de ingrediënten voor de marinade en schenk deze over het hertenvlees.
Laat het vlees 15-20 minuten marineren.
Snijd voor de salade de kropjes little gem in grove repen. Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
Schil de sinaasappel, inclusief het velletje en snijd de partjes tussen de velletjes uit. Snijd de partjes in stukjes.
Scheur de mini mozzarella in stukjes. Schep al deze ingrediënten voorzichtig in een kom door elkaar en besprenkel met de mango-azijn.
Bereiding;
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur op het fornuis. Bak de reepjes in 2-3 minuten rondom bruin.
Verdeel de salade en de gebakken hertenreepjes de borden.