31 October 2018

Crostini met eendenrillettes

Ingrediënten voor 20 crostini

 

1 stokbrood van ca. 30 cm
250 g eendenrillettes

 

Voor de ui:
4 rode uien
1 el olijfolie
30 g suiker
50 ml rode wijn
50 ml balsamicoazijn

Crostini met eendenrillettes en gekaramelliseerde rode ui

 

Bereiding
• Maak eerst de gekaramelliseerde rode ui. Pel hiervoor de uien en snijd ze in halve ringen.
Verwarm de olijfolie in een pan op medium vuur. Voeg de uien en de suiker toe, zet het vuur laag en laat de uien in ca. 10 minuten karamelliseren. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C en snijd het stokbrood in 20 diagonale plakken.
• Blus de uien af met de rode wijn en de balsamicoazijn en laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken tot het vocht vrijwel is verdampt.
• Haal de gekaramelliseerde ui van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg intussen de plakjes stokbrood op het ovenrooster, schuif in de oven en rooster ze in ca. 10 minuten goudbruin en krokant.
• Schep de uien en de eendenrillettes in schaaltjes en serveer met het geroosterde stokbrood.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »