Schweinehaxe
Een schweinehaxe, oftewel varkenshesp bestellen? Dan mag het duidelijk zijn dat je hiervoor bij LeJean ongetwijfeld aan het juiste webadres bent. Dit vlees is in Duitsland al jarenlang enorm populair en wordt normaliter gezien gebruikt als de basis voor een erwtensoep, maar is bijvoorbeeld ook ideaal om langzaam te garen. Wat je ook van plan bent met dit vlees, wij kunnen je in ieder geval verzekeren dat je een uitstekende keuze maakt. Om dit nog eens verder te bekrachtigen vertellen we je graag meer over de schweinehaxe uit ons assortiment. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.
Wat is het?
Wanneer we het hebben over een varkenshesp bedoelen we hier in principe niets anders mee dan de bovenpoot van een varken. Dit vlees is te herkennen aan bindweefselrijk vlees in combinatie met een zwoerd. Vooral dit laatste geldt als een kenmerkend onderdeel voor de schweinehaxe en hier heeft het vlees dan ook zeker zijn unieke smaak aan te danken. Doordat dit vlees voornamelijk wordt gebruikt om langzaam te garen is het eindresultaat enorm mals, waarbij het vlees meer dan eens van het bot zal vallen. Is dit voor jou als échte vleesliefhebber een droom? Wacht dan niet langer en bestel jouw schweinehaxe vandaag nog via onze webwinkel.
De smaak
Een schweinehaxe zal zeker in de smaak vallen bij mensen die ervoor houden om te kluiven. Toch is dit in eerste instantie niet vaak waar dit vlees voor gebruikt wordt, aangezien het vlees voornamelijk geserveerd wordt in verschillende plakken. Uiteraard is het mogelijk om het vlees voorafgaand aan de bereiding te marineren met verschillende ingrediënten. Een combinatie van knoflook, zout, peper en karwijzaad zal het altijd goed doen, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om gebruik te maken van één van onze rubs. Wat uiteindelijk ook je voorkeur heeft, wij kunnen je verzekeren dat je zeker niet teleurgesteld zal worden door een schweinehaxe uit ons assortiment.
De bereiding
Wanneer je het vlees niet gaat gebruiken voor het bereiden van een erwtensoep vertellen we je graag meer over hoe je het beste aan de slag kunt gaan. Laat het vlees in ieder geval goed ontdooien en op kamertemperatuur komen. Vervolgens marineer je het vlees met de ingrediënten die je hebt uitgekozen en tegelijkertijd snijd je de zwoerd in een ruitjespatroon. Dit zorgt er namelijk voor dat de marinade diep in het vlees kan trekken, waardoor de schweinehaxe uiteindelijk nog voller van smaak zal worden. Schroei het vlees eerst dicht op een hoge temperatuur en verlaag vervolgens het vuur. Gaat dit geheel vervolgens voor zo’n 3 uur in de oven op een temperatuur van 160 graden Celsius. Eventueel kan je ervoor kiezen om het vlees nog even af te grillen in de oven op een hogere temperatuur. Tot slot serveer je het vlees in kleine plakken en dan is het enkel en alleen nog genieten geblazen.
Onze klantenservice
De klantenservice van slager LeJean staat voor je klaar. Er bestaat namelijk een grote kans dat je niet zo bekend bent met het bereiden van een schweinehaxe. Mocht je er met bovenstaande omschrijving dan ook niet helemaal uitkomen kunnen wij je vervolgens precies vertellen welke stappen je moet ondernemen om het maximale te halen uit dit vlees. Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te horen hoe dit vlees je gesmaakt heeft en wij zijn dan ook enorm benieuwd naar je ervaringen. Laat ons dan ook zeker weten hoe de schweinehaxe jou is bevallen.