Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
18 December 2018

Bizon entrecote

Bizon-der lekker.

ingrediënten

2 x 250gr. Premium Bizon entrecote (op kamertemperatuur)

1 EL zacht geroosterde knoflook

1 TL grof zeezout

1 EL grof gemalen zwarte peper

2 EL olijfolie

4 EL boter 

2 teentjes knoflook

4 takjes tijm

 

 

 

 

In Canada grillen ze normaal gezien biefstukken op de BBQ, maar een (gietijzeren) gril pan werkt net zo goed! Gebruik de beste kwaliteit vlees, eenvoudige kruiden en een goede schroei voor perfecte steakhouse-kwaliteit. Volg eenvoudig deze tips:

Om een ​​steak perfect te bereiden, moet de pan erg heet zijn (vergeet niet je handen te beschermen, want het handvat kan heet worden).

Verwijder steaks uit de koelkast ongeveer een half uur voor het koken, zodat ze op kamertemperatuur komen.

Houd de kruiden eenvoudig. Wij gebruiken een beetje geroosterde knoflook, grof zeezout, grof gemalen zwarte peper en een beetje olie.

 

Voorbereiding;

Laat de Bizonsteaks (uit de verpakking) op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 165° C

 

Bereiden;

Plaats de bizonsteaks op een snijplank en wrijf beide kanten in met de geroosterde knoflook.

Bestrooi grof zeezout en gemalen zwarte peper over beide zijden van de biefstuk.

Giet de olie over de steaks en masseer de kruiden erin tot alle kanten bedekt zijn.

Leg één biefstuk per keer in de hete gril pan.

Je hoort een intense sisser, wat goed is! Blijf gedurende 3 minuten dichtschroeien.

Draai de biefstuk om en gril opnieuw 3 minuten aan de andere kant.

Tijdens het aanbraden van de tweede kant, plaats de boter, takjes tijm en teentjes knoflook in de pan. Terwijl de boter smelt, kantel de pan een beetje en begin de boter over de biefstuk te verdelen met een lepel terwijl het smelt.

Plaats de pan (of leg alles in een braadslee) in de oven en laat ongeveer 5 minuten rusten.

Haal de pan uit de oven en plaats de bizon op een snijplank (schone snijplank) voor 5 minuten, dit houdt de sappen in de biefstuk.

Beste kerntemperatuur voor Bizon is medium 55 ° C.

Lees hier meer over de herkomst van ons Bizon vlees.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »