Entrecote Black Pepper marinade
De grasgevoerde entrecote van LeJean is afkomstig uit het prachtige Argentinië. Dit land staat bekend om haar weelderige natuur en uitgestrekte ruimte, wat resulteert in vlees van uitzonderlijke kwaliteit. De perfecte balans tussen het klimaat en de groene velden biedt ideale omstandigheden voor het houden van runderen, wat zich vertaalt in de smaak en textuur van het vlees.
In Argentinië zijn de Aberdeen Angus en de Hereford de twee meest gebruikte rundersoorten in de vleesproductie. Ze hebben alle vrijheid om te grazen op de uitgestrekte pampa's, subtropische graslanden in Zuid-Amerika. Het milde klimaat en de juiste vochtigheid creëren een uitstekende leefomgeving.
Hoewel runderen in Nederland ook buiten kunnen grazen, hebben ze op de pampa's veel meer ruimte om te bewegen. Bovendien is er een verschil in het gras dat ze eten. In Argentinië voeden ze zich onder andere met alfalfa en klaver. Dankzij overvloedige regenval groeien de verschillende grassoorten tot grote hoogte. De runderen leven op natuurlijke wijze, zonder het gebruik van groeihormonen, en worden niet bijgevoerd met maïs of graan. Dit proef je terug in de smaak en malsheid van het vlees.
Onze entrecote steaks worden individueel vacuüm verpakt, om de versheid en kwaliteit te waarborgen.
Ingrediënten
Rundvlees 91%, Raapzaadolie, Black pepper, zeezout, tomatenpoeder, suiker, kruidenextracten
Bereiding
- Laat de Entrecote rustig een dag van te voren ontdooien in de koolkast. Wanneer je gaat bereiden zorg er voor dat de Entrecote op kamertempratuur is.
- Zet een pan op het vuur, Boter of Olie is niet nodig ivm de (olie)marinade
- Doe zodra de pan goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
- Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.
Tip: een steak sensor helpt je met de bereiding van de perfecte steak!
Entrecote steak gemarineerd bestellen bij LeJean?
Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €60? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag. Of wil je liever komen afhalen in ons VleesAtelier? We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Mocht je nog een vraag hebben kijk eens bij veelgestelde vragen, of neem contact met ons op via [email protected] of via +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1040107
- Herkomst: Argentinië
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €44.75
- Samenstelling: Rundvlees 91%, Raapzaadolie , Black peper, zeezout, Tomatenpoeder, suiker, kruidenextracten
