Diamanthaas

LeJean Diamanthaas Black Angus

ca. 550 gram

€17,59

Diamanthaas

Een diamanthaas, ook wel jodenhaas genoemd, is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig in ons land. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een ossenhaas is dit vlees een stuk voordeliger in de aanschaf, maar ben je daarnaast wel altijd verzekerd van een heerlijke malse biefstuk. Waar het vlees precies vandaan komt, welke voorbereidingen je moet treffen en de mogelijke bereidingswijzen lees je hieronder. Indien je vragen hebt over onderstaande informatie is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Dit kan zowel telefonisch, via e-mail als via de aanwezige chatfunctie of het contactformulier op onze website.

Wat is een diamanthaas?

De diamanthaas is een stuk vlees van een rund dat zich bevindt rondom de schouders van een koe. Dit vlees heeft een langwerpige vorm en heeft meestal een gewicht van tussen de 350 en de 500 gram. Binnen het assortiment van LeJean vind je vlees terug dat afkomstig is van Black Angus runderen. De naam ‘diamanthaas’ is afkomstig van het feit dat je met een beetje creativiteit de vorm van een diamant in het stuk vlees kan herkennen. Daarnaast is het je in de introductie misschien al opgevallen dat dit stuk vlees ook wel een jodenhaas wordt genoemd. Deze benaming is terug te leiden tot de joodse spijswetten van vroeger. Voor joden die koosjer eten is het namelijk verboden om vlees te eten uit de achterbout van een rund. Doordat het vlees zich tussen de schouders van de rund bevindt was dit vlees voor Joden een goed alternatief voor een ossenhaas of een biefstuk.

Onderschat en onbekend

Wanneer men denkt aan een stuk rundvlees zullen ze niet zo snel denken aan een diamanthaas. Dit komt dan ook doordat dit vlees relatief onbekend én ondergewaardeerd is. Dit is dan ook precies de reden dat wij je graag meer vertellen over dit heerlijke vlees. In ieder geval mag je verwachten dat je een behoorlijk mals stuk vlees op tafel zet. De malsheid kan namelijk vergeleken worden met die van een stuk ossenhaas. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er in iedere verpakking twee diamanthazen zitten. Tevens is er een vliesje op het vlees aanwezig. Verwijder dit vliesje eenvoudig door gebruik te maken van een scherp mes.

De bereiding

Indien je een diamanthaas gaat bereiden is het van belang dat dit op de juiste wijze gebeurt. Ook jij wilt natuurlijk het maximale halen uit het stuk vlees dat je hebt besteld en daarom geven we je graag enkele handige tips mee. In ieder geval is het belangrijk dat je het vlees minimaal 1 uur voor de bereiding uit de koelkast haalt. Dit is van belang, zodat het vlees in staat is om op kamertemperatuur te komen. Vervolgens zet je de oven aan en verwarm je deze tot een temperatuur van 180 °C. Marineer het vlees met zout en eventueel is het mogelijk om het vlees in te smeren met een paar druppels olijfolie, zodat het vlees niet aan de pan zal blijven plakken. Plaats het vlees vervolgens in de pan en schroei de diamanthaas rondom aan tot er een mooie bruine kleur is ontstaan. Plaats het vlees vervolgens 6 tot 8 minuten in de oven op een temperatuur van 180 °C. De steak zal vervolgens rare uit de oven komen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het vlees langer te garen, indien je hier de voorkeur aan geeft. Laat het geheel tot slot in ieder geval nog 5 minuten rusten, voordat je het vlees zal serveren.

Meer weten?

Wil je meer weten over de vleessoorten uit ons assortiment of heb je specifieke vragen over de diamanthaas? Neem dan telefonisch, via e-mail of via het contactformulier op onze website contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen en kunnen je tevens voorzien van advies op maat. Bel naar (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij helpen je graag aan meer informatie over de diamanthaas uit ons assortiment.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »