Ibérico

LeJean Ibérico ribfingers

ca. 950 gram

€18,99
LeJean Ibérico Pluma

ca. 300 gram

€10,95
LeJean Ibérico nek

ca. 1400 gram

€34,99
LeJean Iberico Spareribs

ca. 1000 gram

€14,89
LeJean Ibérico Secreto

ca. 500 gram

€16,25 €13,81
LeJean Ibérico varkensrack

ca. 300 gram

€10,55
LeJean Ibérico wangen

ca. 350 gram

€9,95
LeJean Iberico pancetta buikspek

ca. 900 gram

€13,65
LeJean Ibérico Presa

ca. 550 gram

€19,49
LeJean Ibérico spareribs 5kg
Grootverpakking

ca. 5000 gram

€74,69 €64,95
LeJean Ibérico buik spareribs

ca. 2100 gram

€27,89
LeJean Iberico Chorizo worst

ca. 5 stuks

€8,49
LeJean Ibérico varkenshaas

ca. 750 gram

€23,99

Ibérico

Heb je ooit weleens van een Ibérico varken gehoord? Wij betwijfelen het, ondanks dat varkensvlees de meest gegeten vleessoort in ons land is. Jaarlijks eten we dan ook gemiddeld zo’n 36 kg(!) per persoon. Dit varkensras is dan ook in ieder opzicht uniek en dit is dan ook precies de reden dat wij het belangrijk vinden om Nederland kennis te laten maken met dit ras. Zo is dit vlees absoluut niet vergelijkbaar met het vlees van varken in de supermarkt of van een slager bij je in de buurt. Het vlees van een Ibérico varken bevat namelijk enorm veel intramusculair vet, waardoor dit vlees vol van smaak is. Daarnaast bevat het een hoge vetmarmering. Ben je dus met andere woorden op zoek naar vlees van een varken van hoge kwaliteit? Dan ben je bij LeJean aan het juiste adres.

Het Ibérico varken

”Ieder varkensvlees is toch hetzelfde?”, horen we je denken. Hoewel deze gedachte enigszins begrijpelijk is kunnen we je direct vertellen dat dit absoluut niet het geval is. Vlees van het Ibérico varkensras is namelijk het meest gewilde vlees van een varken ter wereld en dit vinden wij dan ook niet verwonderlijk. Hetgeen wat dit vlees zo uniek maakt is dat deze varkens enkel en alleen leven in Spanje, op het Iberisch Schiereiland (Iberië) om precies te zijn. Doordat de varkens die op dit schiereiland leven onder bescherming staan van de Spaanse autoriteiten ben je altijd verzekerd van vlees van topkwaliteit. Dit komt omdat de overheid enorm streng controleert om ervoor te zorgen dat het productieproces zo zuiver mogelijk verloopt, waardoor je altijd verzekerd bent van natuurlijk vlees zonder toevoegingen. Zoals je misschien wel weet is dat bij ander vlees van varkens absoluut niet altijd het geval en vaak bevat dit vlees dan ook vele toevoegingen die zowel slecht zijn voor mensen als voor de varkens. Daarnaast leven deze varkens is enorm slechte omstandigheden, waardoor het leven van deze dieren vooral uit stress bestaat. Hier willen wij bij LeJean dan ook absoluut niet aan meewerken en vandaar dat wij er specifiek voor hebben gekozen om vlees van het Ibérico varken binnen ons assortiment op te nemen.

Een ongeëvenaarde smaak

Het vlees van Ibérico varkens is uitermate mals en heeft een rijke smaak. Hierdoor is het dan ook niet nodig om het vlees grof te marineren. Enkel en alleen peper en zout is meer dan voldoende. Natuurlijk is het altijd mogelijk om het vlees wél te marineren indien je hier de voorkeur aan geeft. De smaak van het vlees is dan ook zonder twijfel terug te leiden naar de manier waarop de varkens worden gehouden. Daarnaast hebben de varkens ook een genetische aanleg om intramusculair vet te ontwikkelen. Dit vet draagt dan ook zonder twijfel bij aan de smaak van het vlees. Tevens zorgen de strenge regels in combinatie met de benodigde certificaten voor het houden van deze varkens voor een gunstig leefklimaat, waardoor de varkens een uitstekend leven hebben. Dit zal je dan ook zeker terugproeven in het vlees. Wil jij deze smaak nu eens zelf ervaren? Dan weet je wat je te doen staan, namelijk vlees van het Ibérico varken bestellen bij LeJean.

Bestel eenvoudig bij LeJean.nl

Ben jij overtuigd van Ibérico varkensvlees en wil jij dit vlees uit ons assortiment dan ook bestellen? Dan kan dit bijzonder eenvoudig. Plaats het vlees dat je wilt bestellen in de winkelwagen, vul je adresgegevens in en reken vervolgens af via een betaalmethode naar keuze. Al het vlees wordt diepgevroren geleverd, waardoor je altijd bent verzekerd van vers varkensvlees. Indien je meer over dit varkensras óf onze verschillende mogelijkheden wilt weten ben je er natuurlijk altijd vrij in om contact met ons op te nemen. Bel naar (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij vertellen je graag meer over het Ibérico varkensras en het vlees dat hiervan afkomstig is.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »