Varkensrack

LeJean Ibérico varkensrack

ca. 300 gram

€10,55
LeJean Varkensrack

ca. 1300 gram

€18,19

Varkensrack

Een varkensrack is een heerlijke delicatesse en is uitstekend geschikt voor speciale gelegenheden. Je zal dan ook zeker in staat zijn om een smaakvol vleesgerecht op tafel te zetten waar je familie en/of vrienden zeker van zullen genieten. Binnen ons assortiment kan je zowel terecht voor de aanschaf voor een varkensrack afkomstig van Nederlandse varkens, maar daarnaast hebben we ook een variant beschikbaar van het Spaanse Ibérico varken. Hiernaast kunnen wij je uiteraard verzekeren dat alle varkens waarvan ons vlees afkomstig is leven onder de meest gunstige omstandigheden en dit zal de smaak van het vlees dan ook zeker ten goede komen. Wij raden je dan ook zeker aan om het vlees uit ons assortiment eens zelf te ervaren.

Wat is een varkensrack precies?

Wanneer we het hebben over een varkensrack bedoelen we het ribstuk van een varken. Dit ribstuk wordt gesneden van het lendestuk en heeft meerdere beenderen. Doordat de racks over een vrij dikke vetlaag beschikken, zal dit vlees smaken als geen enkel ander varkensvlees. Het vlees is mals en sappig en ideaal voor op de barbecue. Daarnaast kenmerken de varkensracks van het Ibérico varken zich door een ‘nootachtige’ smaak. Deze smaak wordt veroorzaakt doordat de varkens zich in de herfst volledig vol eten met noten die van de bomen vallen.

De smaak

Een varkensrack uit het assortiment van LeJean.nl heeft een heerlijke smaak. Vele mensen die je voor zijn gegaan kunnen dit dan ook zeker beamen. Toch begrijpen we dat je misschien benieuwd bent naar de smaak, voordat je besluit om varkensracks uit ons assortiment te bestellen. Wij zullen de smaak dan ook zo goed mogelijk voor je proberen te omschrijven. Houdt in ieder geval rekening met een enorm mals stuk vlees. Indien je kiest voor het Ibérico vlees zal de smaak rijk, nootachtig en tevens zoet zijn. Dit is een smaakcombinatie die je niet snel terug zal proeven in ander varkensvlees. Voor de beste smaak raden wij het overigens wel aan om het vlees te bereiden op de barbecue.

De bereiding

Het bereiden van een varkensrack dient op een zorgvuldige wijze te gebeuren. Voorafgaand aan de bereiding dien je het vlees te marineren met kruiden naar keuze. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een speciale varkensrub. Sommige mensen kiezen er echter voor om dit vlees enkel en alleen met zout te marineren. Leg het rack vervolgens op een indirecte wijze op de barbecue en maak tevens gebruik van een bak onder het vlees, zodat al het vet kan worden opgevangen. Indien je niet wilt dat de beenderen verbranden is het mogelijk om deze in te pakken met aluminiumfolie. Haal het vlees van het vuur zodra er een kerntemperatuur van zo’n 67 graden Celsius is bereikt. Laat het vlees tot slot 5 tot 10 minuten rusten en serveer de varkensrack aan jezelf of aan je gasten.

Bestel vandaag nog bij LeJean.nl

Wil jij een varkensrack bestellen uit ons assortiment? Dan kan dit op een bijzonder eenvoudige manier. Plaats het gewenste rack in je winkelwagen en doorloop alle stappen. Tot slot reken je af door middel van een betaalmethode naar keuze. Wij zullen er vanaf dit moment voor zorgen dat jij het vlees zo snel mogelijk in huis zal ontvangen. Voor de levering maken wij gebruik van een speciale EcoCoolBox, zodat al ons vlees gekoeld blijft. Bestel je op een werkdag voor 08:00? Dan leveren wij het vlees dezelfde dag nog bij je af. Mocht je nu meer willen weten over het vlees uit ons assortiment of heb je andere vragen die je aan ons wilt stellen? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van de contactgegevens onderaan de pagina. Wij vertellen je graag meer over een varkensrack uit ons assortiment.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »