USA Graangevoerde Picanha

Nog geen reviews
| Plaats review

USA Graangevoerde Picanha

69,89

  • Kies zelf je leverdag
  • Gratis verzonden vanaf €45 in NL

USA graangevoerde Picanha van het Black Angus rund. Eenvoudig te bereiden, heerlijk mals door zijn superieure marmering met een heerlijke "Beef"smaak.

Meer informatie
  • Herkomst: USA
  • Houdbaarheid: minimaal 6mnd na ontvangst
  • Gewicht: 1900 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €39.95
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Picanha

Ons Amerikaanse rundvlees komt van de Colorado River in het zuidwesten van Amerika. De Black Angus runderen worden met grote zorg grootgebracht in de rauwe natuur en de natuurlijke weilanden tussen de Colorado River en de South Platte River. 

Na drie jaar op de rivierbedding worden de runderen voor ten minste 120 dagen naar een weidegrond verplaatst. Deze periode krijgen de dieren een graandieet met een hoog aandeel mais om het vlees zijn authentieke en superieure marmering te geven. De marmering geeft het rundvlees een uitzonderlijke malsheid en smaak. In combinatie met een soortspecifieke opfok en het beste voer, is ons Amerikaanse rundvlees precies goed voor veeleisende fijnproevers.

Algemene Bereidingstips

De picanha of staartstuk ligt tegen de dikke lende, aan de achterkant van het rund dicht bij de staart, vanwaar de Nederlandse naam staartstuk. De Picanha heeft een karakteristieke vetlaag waaraan dit braadstuk zijn populariteit te danken heeft. In Brazilië gebruikt men de Picanha met karakteristieke vetlaag voor de Churrasco-grillschotel. In Frankrijk wordt het stuk beschouwd als een ware delicatesse de "Coulotte Steak".

Temperatuur BBQ: 140 graden

Duur: variabel

Techniek: Direct/Indirect

  1. Ontdooi de Picanha in de koelkast gedurende 24 uur
  2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 1 uur voor bereiding).
  3. Bereid de bbq voor op indirect grillen, verdeel de BBQ in 2 zones, 1 warme (165˚C)- en 1 gloeiend hete(250˚C) zone door het houtskool aan 1 kant van het rooster te leggen.
  4. Kruislinks insnijden van de “fat cap”
  5. Bestrooi de Picanha met een rub en/of zout en peper
  6. Grill de Picanha met de vetlaag naar boven op de warme zone (indirect) totdat een kern temperatuur van ongeveer 50 graden.
  7. Verplaats de picanha naar de hete zone (directe) en draai de “fat cap” naar het rooster en laat het vet lekker krokant uitbakken.
  8. Temperaturen
    • Rare 50-52
    • Medium rare 55-58
    • medium 60-63, verder garen dan medium is zonde en af te raden.
  9. Laat de picanha tot “rust” komen onder een theedoek

     

Tip: wrijf de kruiden en zout ook goed tussen de ingesneden vetlaag, hierdoor bak het vet lekker krokant uit!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »