Varkens spareribs 10 kg

Nog geen reviews

Varkens spareribs 10 kg

89,95 79,99

22 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Niet vies van kluiven! Probeer dan onze per stuk verpakte spareribs, het vlees valt praktisch van het bot.
Heerlijk vlezig en ideaal om te grillen of te roken. Varkens spareribs ook wel baby back ribs of loin ribs genoemd.

  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Gewicht: 10000 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 8,99
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees

BESCHRIJVING

Spareribs

De varkanssparerib mag niet ontbreken bij de betere barbecue tussen de ribbeentjes ligt het smakelijke vlees dat eenvoudig vrij komt na een lage, langzame bereiding. Al zijn de ribs net zo lekker gerookt als geroosterd, we raden je dan ook aan meerdere servetten bij de hand te hebben!

Wat is een Sparerib?

Een sparerib, je raadt het waarschijnlijk al, is afkomstig van de ribben van een dier. Meest bekende zijn de varkensspareribs maar er zijn ook spareribs van bijvoorbeeld Rund en lam verkrijgbaar.  De sparerib wordt gesneden van de lende ribben (die het dichts tegen de rug aan liggen), ook wel bekend al de baby back ribs of Loin ribs. De wat lager liggende ribben grenzend aan de Back ribs zijn de buikspareribs ofwel St. Louis cut of bellyribs. 

Assortiment van LeJean

Binnen ons assortiment heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende spareribs. Zo is het ook mogelijk om te kiezen voor de dikbevleesde sparerib afkomstig van het Nederlandse Varken of de "gewone" baby back spareribs. Hiernaast hebben we ook een wat exclusievere variant in ons assortiment, namelijk de Iberico Sparerib. Vooral de iberico sparerib  zal zorgen voor een smaak die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt geproefd. Tevens kan je binnen ons assortiment terecht voor de aanschaf van bijpassende rubs en kruiden, waarmee je zonder twijfel iedere gast aan tafel zal doen versteld staan.

De bereiding


Haal het vlees uit de koelkast, pak het uit, dep het droog en verwijder het zilvervlies aan de onderkant met behulp van een lepelsteel. Bestrooi de bovenkant van de ribben royaal met een kruidenmengsel "Porky's rub" en masseer het in. Verhit de BBQ of smoker naar 110-120 ° C, leg de spareribs op het rooster en laat ongeveer 3 uur garen. Doe een mengsel van 2/3 appelsap en 1/3 druivensap in een braadslee. Leg de ribben erop en bedek ze met slagerspapier of aluminiumfolie en gaar nog eens 90 minuten op 110 ° C. Verwijder vervolgens het Aluminiumfolie/slagerpapier en bestrijk het vlees met een saus naar keuze. Laat de ribben nog 30-60 minuten trekken. Haal de ribben vervolgens van de BBQ of rookoven, halveer eventueel en serveer met bijgerechten.

Meer weten?

Wil je meer weten over de vleessoorten uit ons assortiment of heb je specifieke vragen over de Varkenssparerib? Neem dan telefonisch, via e-mail of via het contactformulier op onze website contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen en kunnen je tevens voorzien van advies op maat. Bel naar (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij helpen je graag aan meer informatie over de verschillende spareribs uit ons assortiment.

 

Product informatie

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »